Oscar-vinder »brækker« sig over prisuddelingens nye diversitetskrav

Oscar-vinder »brækker« sig over prisuddelingens nye diversitetskrav
CORONADO, CALIFORNIA - NOVEMBER 12: Richard Dreyfuss attends the Coronado Island Film Festival Leonard Maltin Celebrity Tribute on November 12, 2021 in Coronado, California. (Photo by Vivien Killilea/Getty Images for Coronado Island Film Festival)

Richard Dreyfuss er selv blevet hædret af Oscar-akademiet for sin rolle i ‘The Goodbye Girl’ fra 1977, men han er ikke begejstret for deres nye diversitetskrav.

De »får mig til at brække mig« fortæller skuespilleren fra ‘Close Encounters of the Third Kind’, ‘Stand by Me’ og ‘American Graffiti’ om de nye tiltag i et interview med ‘Firing Line with Margaret Hoover’ på PBS (via Variety).

»Det er en kunst. Ingen burde fortælle mig som en kunstner, at jeg skal overgive mig til den seneste, nyeste idé om hvad moral er. Hvad er det, vi risikerer? Risikerer vi virkelig at såre folks følelser? Det kan du ikke lovgive om. Du må lade liv være liv. Jeg er ked af det, jeg synes ikke, der er en minoritet eller en majoritet i landet, der skal have særbehandling på den måde«, siger han i interviewet, hvor Dreyfuss også udtrykker sin utilfredshed med, at blackface ikke er tilladt

Der er tale om fire nye krav om mængden af repræsentation af minoriteter på filmholdet både foran og bag kameraet, og de træder i kraft ved næste års Oscar-prisuddeling. En film skal opfylde to ud af de fire krav for at kunne blive nomineret i bedste film kategorien.

De nye krav skal udvide repræsentation, temaer eller narrativ på skærmen, udvide repræsentation blandt kreative ledere og afdelingsledere og give adgang til og muligheder i industrien til underrepræsenterede demografier og udvide repræsentationen i publikumsudvikling.

Dreyfuss forsvarede et specifikt tilfælde af brug af blackface ved at rose Laurence Olivier i filmatiseringen af Shakespeares ‘Othello’ fra 1965:

»Han spillede en sort mand fantastisk. Bliver jeg nu fortalt, at jeg aldrig vil få chancen for at spille en sort mand? Bliver andre fortalt, at hvis de ikke er jøder, kan de ikke spille i ‘Købmanden fra Venedig’? Er vi skøre? Det her er er så patroniserende. Det er så tankeløst og behandler folk som børn«.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af