Scarlett Johansson satte spørgsmålstegn ved sin karriere, da hun blev forbigået til to ikoniske roller

Scarlett Johansson satte spørgsmålstegn ved sin karriere, da hun blev forbigået til to ikoniske roller
Scarlett Johansson. (Foto: Amy Sussman/Getty Images)

Scarlett Johansson regnes i dag som en af verdens største skuespillere, men man skal kun lidt over 10 år tilbage i tiden, før hendes karriere så noget anderledes ud.

I et interview med Variety fortæller Johansson, at hun var tæt på at give op, da hun blev forbigået til hovedrollen i Alfonso Cuaróns Oscar-vinder ‘Gravity’, som gik til Sandra Bullock, og i første omgang også blev forbigået i ‘Iron Man 2’-rollen som Black Widow, der gik til Emily Blunt.

»Jeg blev forbigået til to roller – den første var ‘Iron Man 2’ og den anden var Alfonso Cuaróns ‘Gravity’. Jeg havde drømt utroligt meget om den rolle. Det var dråben, der fik bægeret til at flyde over. Jeg følte mig virkelig frustreret og håbløs. Jeg tænkte: ‘Gør jeg mit arbejde ordentligt?’«, fortæller Johansson.

Hun fortsætter: »Det arbejde, jeg blev tilbudt, føltes dybt utilfredsstillende. Jeg tror, jeg fik tilbudt alle Marilyn Monroe-manuskripter nogensinde. Jeg tænkte: ‘Er det her vejens ende rent kreativt?’«.

Johansson fortæller, at det var svært for hende at løsrive sig de typecastede roller som »bombshell«.

Det ændrede sig dog heldigvis for hende, da hun blev tilbudt rollen som Black Widow, fordi Emily Blunt var nødt til at droppe ud af ‘Iron Man 2’ grundet kontraktuelle forpligtigelser på en anden film, den udskældte ‘Gulliver’s Travels’.

Resten er, som man siger, historie. Scarlett Johansson medvirkede efterfølgende i ni Marvel-film, mens hun samtidig fik en kunstnerisk oprejsning med mesterlige film som ‘Under the Skin’ og ‘Her’.

I interviewet med Variety fortæller hun, at særligt de to førnævnte indie-roller »genantændte min passion for skuespillet«. »Pludseligt tænkte jeg: ‘Jeg elsker stadig arbejdet’«.

Johansson er snart aktuel i blandt andet Wes Andersons stjernespækkede ‘Asteroid City’.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af