Ben Affleck og Matt Damon tager skarp afstand fra Donald Trump-kampagnens brug af nøglescene fra ‘Air’

Ben Affleck og Matt Damon tager skarp afstand fra Donald Trump-kampagnens brug af nøglescene fra ‘Air’
Ben Affleck i 'Air'. (Foto: Warner Bros.)

Donald Trump er i fuld gang med forberedelserne til sin valgkamp og en del af hans kampagne har nu bragt ham på kollisionskurs med ingen ringere end Ben Affleck og Matt Damon.

Trump delte i weekenden et klip fra duoens seneste film ‘Air’, hvor Damons karakter holder en inspirerende monolog om, hvad der skal til for at opnå storhed.

Monologen spillede på lydsiden, mens billedsiden viser fotoer af Trumps politiske karriere og slutter med billeder af en Trump-rally og sloganet »Make America Great Again«.

Videoen blev delt på Trumps Truth Social-platform, hvor den er blevet delt mere end 10.000 gange og har modtaget over 35.000 likes. Det skriver mediet Deadline.

I en pressemeddelelse udtaler Affleck og Damon: »Vi havde ingen forhåndsviden om, gav ikke samtykke til og støtter eller godkender ikke, at optagelser eller lyd fra ‘Air’ bliver genanvendt af Trump-kampagnen som en politisk reklame eller til nogen anden brug. Specifikt med hensyn til alle de rettigheder, vi har i henhold til amerikansk lovgivning om ophavsret og intellektuel ejendomsret, meddeler vi hermed udtrykkeligt, at i tilfælde af Trump-kampagnens brug af materiale fra ‘Air’, hvor godkendelse eller samtykke er påkrævet, giver vi ikke et sådant samtykke«.

Det er langt fra første gang, at Trump har benyttet sig af varemærker fra Hollywood-produktioner. Under hans sidste kampagne stjal han blandt andet fra ‘Game of Thrones’ og ‘The Dark Knight Rises’.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af