Francis Ford Coppola forudser ny guldalder for filmkunst

Francis Ford Coppola forudser ny guldalder for filmkunst
Francis Ford Coppola ved premieren på 'Apocalypse Now: Final Cut'. (Foto: Kevin Winter / Getty Images.)

Der er strejke i Hollywood, kunstig intelligens tager snart over og de originale film lider.

Krisefortællinger plejer der at være nok af i filmbranchen, men en legendeinstruktør ser noget anderledes på sagen.

Efter ‘Barbie’ og ‘Oppenheimer’s massive succes ved billetlugerne verden over er ingen ringere end Francis Ford Coppola, manden bag blandt andet ‘Godfather’-trilogien og ‘Apocalypse Now’, nemlig stærkt optimistisk på filmkunstens vegne.

Coppola tog for nyligt imod spørgsmål på sin Instagram-konto, hvor en følger spurgte til hans holdning til ‘Barbenheimer’-fænomenet, som Coppola kaldte »en sejr for filmkunsten«:

»Jeg har stadig til gode at se dem, men det faktum at folk fylder store biografer for at se dem, og at de hverken er sequels eller prequels – uden noget nummer tilknyttet, hvilket betyder, at de er sande enere – er en sejr for filmkunsten«.

Andetsteds blev instruktøren spurgt til filmkunstens fremtid, og også her var han særdeles positivt indstillet: »Min fornemmelse er, at vi befinder os på kanten af en guldalder. Vidunderlig og oplysende filmkunst set i de store biografer«, lød det fra instruktøren.

Om de optimistiske fremtidsprognoser skyldes, at Coppola selv snart er aktuel med sin megadyre storfilm ‘Megalopolis’ med Adam Driver, melder historien ikke noget om.

Coppolas storfilm trak overskrifter, da det kom frem, at instruktøren selv havde finansieret knap 800 millioner kroner af filmens budget.

Det vides endnu ikke, hvornår ‘Megalopolis’ får biografpremiere. ‘Barbie’ og ‘Oppenheimer’ kan ses i biograferne.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af