Steven Spielberg forudså ‘The Mask of Zorro’ som en af de sidste eventyrfilm udelukkende med praktiske effekter

Steven Spielberg forudså ‘The Mask of Zorro’ som en af de sidste eventyrfilm udelukkende med praktiske effekter
Antonio Banderas i efterfølgeren 'The Legend of Zorro'. (Foto: Columbia/courtesy Everett Collection)

Martin Campbell’s ‘The Mask of Zorro’ var en af de sidste store eventyrfilm til udelukkende at bruge praktiske effekter inden CGI blev normen i Hollywood.

Det vidste filmens producer Steven Spielberg allerede tilbage i 1998, da han gjorde titelheltens rolleindehaver Antonio Banderas opmærksom på det på filmsettet. Sådan fortæller den spanske stjerneskuespiller det i et nyt interview med Yahoo! Entertainment:

»Steven Spielberg sagde engang til mig, mens vi filmede: ‘Det her bliver nok en af de sidste westerns, der er filmet på den måde, westerns blev filmet i gamle dage, med ægte scener med ægte heste, hvor alt er virkeligt, virkelige sværdkampe, ingen CGI’«.

»Alt var praktisk«, fortæller Banderas og fortsætter: »Og han sagde: ‘Men tingene kommer til at forandre sig, og de kommer til at forandre sig hurtigt. Så du burde være stolt af den her film’. Og det er jeg, måske endnu mere i dag, end jeg var på det givne tidspunkt, da jeg lavede den«.

‘The Mask of Zorro’ var med til at gøre Antonio Banderas til et stort navn på tværs af Atlanten og ikke blot på det europæiske kontinent, hvor han især var kendt for sine samarbejder med Pedro Almódovar.

»Og pludselig kom jeg ind i det her fuldstændig anderledes univers, et univers med action, et univers med internationale film, som blev set over hele verden. Det var utroligt – det var sådan en kæmpe succes«, fortæller den nu 62-årige spanier.

Filmen om den maskerede hævner affødte en efterfølger i 2005 i form af ‘The Legend of Zorro’, som også havde Banderas og Catherine Zeta-Jones på rollelisten.

Til spørgsmålet om Antonio Banderas var klar til en tredje film, svarede han således:

»Hvis jeg lavede en tredje film nu, ville det naturligvis være i mentorrollen, som Anthony Hopkins spillede i den første film. Jeg ville være karakteren, der rakte faklen videre til den nye Zorro, hvilket ville være fantastisk bare for at gøre det. Men du ved, hvis det sker, fedt. Hvis det ikke gør, du ved, så er de to andre der for evigt«.

Antonio Banderas medvirker i ‘Indiana Jones and the Dial of Destiny’, som kan ses i biografen.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af