’The Out-Laws’: Netflix-basker med Pierce Brosnan er en skamløs usjov ‘Meet the Parents’-kopi

’The Out-Laws’: Netflix-basker med Pierce Brosnan er en skamløs usjov ‘Meet the Parents’-kopi
'The Out-Laws'. (Foto: Netflix)

Det er ikke nogen hemmelighed, at Netflix-produktioner ofte bare er film i metervare-kategorien. Men, der kan ind i mellem gemme sig noget guld.

Ud af de over 50 originalproducerede Netflix-film tjenesten har sendt ud i 2023, er actionkomedien ’The Out-Laws’ dog bestemt ikke et af disse tilfælde.

Historien starter en uge før det (virkelig utroværdige) par Owen og Parkers bryllup. Owen spilles af Adam Devine og er, ifølge filmen, en regelret bankchef. Der skal dog store anførselstegn om ’spilles’, da hans scener for det meste føles som dårlig improvisation, der sænker kvaliteten af selv klipperummets gulv.

Det er ikke nødvendigvis utroværdigt, at Devines Owen kunne score Nina Dobrevs Parker, der er en pænt personlighedsforladt yoga-instruktør. Desværre er kemien mellem de to bare næsten ikke-eksisterende. Parrets ellers ’perfekte’ liv spoleres dog også hurtigt, da Parker fortæller, at hendes forældre har meldt ud, at de kommer til brylluppet.

‘The Out-Laws’. (Foto: Netflix)

Det næsten komisk uopfindsomt navngivne forældrepar Billy og Lilly (Pierce Brosnan og Ellen Barkin) har været på et etnologisk studie i Amazonas, siden før Owen mødte Parker. Derfor skal Owen nu gøre sit bedste for at imponere dem. Det lyder meget som ’Meet the Parents’, og den føles ’The Out-Laws’ faktisk også som en skamløs og usjov kopi af.

Der er dog et twist, du måske kan regne ud? Hint: Jeg beskrev filmen som en actionkomedie, og svigerfar spilles af ingen mindre end James Bond den femte?

Forældreparret viser sig selvfølgelig at være nogle værre nogle. De er nemlig bankrøvere. Og hov! Owen var jo bankchef… Alt, hvad der sker herefter er rimeligt forudsigeligt. Hvilket ikke er for at sige, at filmen egentlig ikke var forudsigelig før. Især med en titel som ’The Out-Laws’, der spiller på forbryderelementet.

I første halvdel af filmen skal Owen prøve at bevise, at hans svigerforældre røvede hans bank. Han skifter dog hurtigt gear efter en time, hvor hans kone bliver kidnappet, og den eneste måde at redde hende på er at røve flere banker med sine nye out-laws.

Det er først her, hvor det begynder at føles som et faktisk filmplot, og man bliver næsten revet med, da man lige har brugt en time på at glemme, alt man ved om god filmkunst. Owen beviser endelig sit værd ved at kunne planlægge bankrøverier, hvor han førhen fremstod som en fesen mandebaby uden nogen ret til at styre en bank.

‘The Out-Laws’. (Foto: Scott Yamano/Netflix)

Desværre involverer hans plan et forfærdeligt Shrek-kostume og en biljagt gennem en kirkegård. Hvis du på nogen måde synes, det lyder sjovt, må jeg desværre skuffe og sige, at det mest bare er sørgeligt. Både for karakteren og skuespilleren.

Faktisk er ’The Out-Laws’ en af de mest usjove komedier, jeg nogensinde har set.

Gennem filmens 95 minutter, der føltes mere strabadserende end jeg forestiller mig den nye Christopher Nolan-film ’Oppenheimer’ kommer til at være, halvgrinte jeg kun én enkelt gang. Det var, da man i et flashback så, hvordan en bankchef mistede sin ene testikel ved at sætte sig ned for hurtigt, hvilket ikke havde nogen relation til resten af filmen. Mit grin kom dog sandsynligvis mere ud af desperation over, at jeg kun var gennem to tredjedele af filmen.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Det var også det eneste tidspunkt, hvor der rent faktisk var en joke planlagt i manuskriptet, da resten føltes som den klassiske dårlige amerikanske komedieopskrift, hvor de har kørt scenerne igennem flere gange, og skuespillerne så har improviseret nye jokes hver gang.

For det meste blændende umorsomt, og enkelte gange decideret anti-sjovt – eksempelvis med jokes om et Holocaust-museum. Man ville have forventet mere af instruktøren bag hits som ’The Wrong Missy, som Soundvenues anmelder kaldte »dum og usjov«, eller nej… Det ville man nok ikke.


Kort sagt:
Hvis man gerne vil slå hjernen fra og have et godt grin, er tiden nok bedre brugt på at stirre på en slukket skærm i halvanden time, end at se denne kriminelt ikke-sjove Adam Sandler-producerede actionkomedie.

’The Out-Laws’. Spillefilm. Instruktion: Tyler Spindel. Medvirkende: Adam Devine, Nina Dobrev, Pierce Brosnan og Ellen Barkin. Spilletid: 95 min. Premiere: Kan ses på Netflix.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af