Dansk filminstruktør overfaldet efter Pride

Dansk filminstruktør overfaldet efter Pride
Copenhagen Pride. (Foto: PR)

Sidste uges Pride i København var som altid svøbt i glimmer med festglade mennesker og munter stemning. Men desværre var der også nogle, som havde interesse i at ødelægge festen for deltagerne.

Det oplevede den danske filminstruktør Mathias Broe på egen hånd til årets Pride.

Den 31-årige instruktør, der i 2020 vandt en Robert for sin afgangsfilm ‘Amfi’ i kategorien ‘Bedste korte dokumentar’, beretter om sine oplevelser til TV 2 Kosmopol.

Her fortæller Mathias Broe, der er en del af LGBTQ+-miljøet, at da han natten til søndag stod sammen med sin partner i metroen på Københavns Hovedbanegård, blev han konfronteret af en »håndfuld unge mænd«, hvor én af dem gestikulerede med sine hænder, at han ville skyde dem.

Det resulterede i, at filminstruktøren i affekt kastede noget øl i retning af gruppen, hvilket fik det til at eskalere. Det endte med, at den ene slog Mathias Broe i ansigtet med to knytnæveslag, oplyser han til TV 2 Kosmopol.

»Det var tydeligt for mig, at det kun handlede om min og min partners seksualitet og identitet«, fortæller han til TV 2 Kosmopol og fortsætter:

 »Jeg synes, at det er vigtigt, at min sag bliver en del af statistikken, og det er vigtigt, at sager som min bliver taget seriøst. Det er en principsag for mig, for der skal være plads til alle, og man skal ikke bare kunne gå og slå andre ned«.

Mathias Broe er uddannet instruktør fra den alternative filmuddannelse Super16.

Sagen er meldt til politiet.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af