Efter shitstorm: Jonah Hill har totaltsmadret det Hollywood-image, han har kæmpet for hele sit liv

Jonah Hill kæmpede i årevis for at bryde ud af sit image som klassens tykke dreng og blive taget seriøst i Hollywood som både dramatisk skuespiller og kritikerrost instruktør. I kølvandet på sommerens shitstorm falder det hele fra hinanden.
Efter shitstorm: Jonah Hill har totaltsmadret det Hollywood-image, han har kæmpet for hele sit liv
Jonah Hill og ekskæresten Sarah Brady ved premieren på 'Don't Look Up' i 2021. (Foto: Dimitrios Kambouris/Getty Images for Netflix)

Jonah Hill havde ellers lige forgyldt et ry som antitesen til en overfladisk kendis. 

I 2021 blev han hyldet for sit opråb til pressen om at stoppe med at kommentere hans krop, som en uventet Instagram- og kropsaktivist. 

Han viste åbenhed og sårbarhed, da han trak sig fra at optræde offentligt på grund af sit mentale helbred i efteråret 2022.

Inden det havde han gennem flere år arbejdet hårdnakket for at bryde med sit fjollede komediery og typecastingen som den sjove tykke fyr, han spillede fra sin allerførste lille birolle i ‘The 40 Year Old Virgin’ (misfornøjet køber af guldfiskestøvler i mærkværdig eBay-butik) og ikke mindst cementerede i ‘Superbad’. 

Med ‘Mid90s’ fra 2018 fandt han sig til rette bag kameraet som instruktør.

Han inviterede os sidste år endda helt indenfor i sin egen psyke med dokumentaren ‘Stutz’, der godt nok var et portræt og kærlighedserklæring til hans psykolog Phil Stutz, men i den grad også handlede om skuespillerens egne traumer.

Det største af dem var endda materialiseret fysisk som en stor papfigur af 14-årige Jonah Hill, hvis acne og overvægt han i filmen fortæller har hjemsøgt ham hele livet som en psykologisk skygge.

Derfor kunne det næsten ikke have været pinligere, da han i juli måned blev hængt ud som alt det modsatte.

Misogynt forbillede

For pludselig stod hans ekskæreste Sarah Brady, som han dannede par med i 2021 og 2022, frem med slagsiden af det fuldbyrdede image, da hun i begyndelsen af juli i år delte en lang række Instagram-opslag med referencer til Jonah Hill som »misogyn«. 

Ekskæresten postede adskillige screenshots af sms-dialog fra deres forhold i flere Instagram-stories, der udstillede skuespilleren som kontrollerende, manipulerende og psykisk voldelig. »Hvis din partner taler sådan her til dig, så lav en exitplan«, skrev hun blandt andet. 

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

I en af de mest omtalte beskeder skriver Jonah Hill, at han ikke er den rigtige partner for Brady (der er professionel surfer og influencer), hvis hun har behov for »at surfe med mænd, grænseløse upassende forhold med mænd, at være model, at poste billeder af dig selv i badedragt, at poste seksuelle billeder, venskaber med kvinder som er ustabile steder og fra din nylige vilde fortid – ud over at snuppe en frokost eller kaffe eller noget respektabelt«.

Den delte besked fra ekskærestens Instagram-stories er blandt andet citeret i The Washington Post.

Derudover beder han Brady slette bestemte billeder, og da hun spørger hvorfor, svarer han, at det er, fordi de viser hendes »røv i g-streng«. I et af de delte screenshots skriver Brady, at Hill ikke ville have, at hun så venner, som »han ikke personligt havde godkendt«. Det berettede People og The Washington Post.

I kølvandet på Sarah Bradys udtalelser delte den tidligere sitcom-barnestjerne Alexa Nicholas (‘Zoey 101’) også ifølge Deadline anklager mod Hill på Twitter (nu X), som hun siger overfaldt hende til en fest, da hun var 16 år gammel, mens de begge var fulde.

Da Brady udelukkende selv har delt beskederne og ikke udtalt sig til medierne, er sagen mudret på et dokumentationsplan. Men den taler alligevel sit klare sprog, som det er svært at se bort fra for selv den mest inkarnerede ‘Superbad’-fan. 

Hill har ikke kommenteret anklagerne. Han trådte til gengæld ved siden af første gang, da han midt i det hele promoverede en tonedøv kollektion af merchandise med chill-taglines som »unrelenting control«.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Mere akavet blev det, da han på uheldig vis blev fanget af pressefotografer tidligere på måneden for første gang siden shitstormen. Med en skikkelse, der fik Ozempic-klokkerne til at ringe, og et gigantisk smil. 

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Pludselig stjal Jonah Hills vægt og udseende overskrifter igen, men denne gang som et meme af dobbeltmoral. 

Længe ventet fuckup?

Det er ikke første gang, Jonah Hills image clasher med virkeligheden. 

I 2014 måtte han undskylde efter at have flippet ud på en paparazzi-fotograf med det homofobiske ord »f*ggot«. 

Kort inden havde han ellers ydmygt fortalt Variety om sin rene sti i offentligheden, hvilket med tanke på Jonah Hills nuværende situation føles tæt på skæbnesvangert.

»Siden ‘Superbad’ har jeg ikke taget en pause. Jeg går ud og laver film, så jeg har ikke tid til at være et stort rod. I hvert fald ikke endnu. Måske vil mine 30’ere blive den æra, hvor jeg kommer ud i noget rod«, fortalte den i dag 39-årige stjerne for knap ti år siden. 

Nu står den professionelle sladder i kø for at grave flere eksempler fra Hills karriere frem, der underbygger hans fald fra tinderne anno 2023.

Et interviewklip fra Hot Ones, hvor Seth Rogen straks siger »Jonah Hill«, da han og Charlize Theron bliver spurgt om, hvem der er mest besværlig at arbejde sammen med. 

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
@mayagetatme If seth thinks your a problem your a problem🤷🏾‍♀️😂 #jonahhill #sethrogen #fyp ♬ original sound – RobertPattinsonswig

Derudover er en gammel historie om Jonahs anstrengte forhold til ‘Superbad’s McLovin, Christopher Mintz-Plasse, der startede ved deres første audition-møde, blusset op. Da komedien sidste år fejrede jubilæum, fortalte produktionen om, at Mintz-Plasse nærmest blev valgt, fordi han pissede Jonah Hill af. 

»Jonah hadede ham øjeblikkeligt«, lød det fra Seth Rogen. 

»Chris var virkelig, virkelig fantastisk helt fra start. Og jeg tror, at han derfor irriterede mig virkelig meget på det tidspunkt«, fortalte Hill selv ved samme lejlighed. 

Christopher Mintz-Plasse, Jonah Hill og Michael Cera i ‘Superbad’. (Foto: PR)

Det samme er sket med ‘This is the End’-medspiller Jay Beruchel, som skulle forestille at være Hills dødsfjende i komedien fra 2013, hvilket viste sig til dels at have hold i et virkeligt uvenskab.

»Jonah og jeg kommer ikke super godt ud af det med hinanden, eller det gjorde vi i hvert fald ikke dengang«, fortalte Beruchel som podcastgæst i ‘Last Laugh’ i maj 2023.

Historierne er muligvis, fra før skuespilleren for alvor lagde sin stil om i offentligheden. Men der er ingen tvivl om, at de passer perfekt ind i den nye fortælling om Jonah Hill som temperamentsfuld, selvoptaget og svær at arbejde sammen med. 

Hvilket egentlig ikke burde være nogen overraskelse, hvis man har set filmen ‘Stutz’. 

Rådden terapidokumentar 

Gør dokumentaren, hvor Jonah Hill står frem som et sårbart og fejlbarligt menneske, ham endnu mere problematisk i dag? Eller er den et direkte fingerpeg om, at han i de seneste år faktisk ikke har lagt skjul på, at han er en syg mand? 

Det er selvfølgelig svært at se på filmen helt objektivt i nutidens lys. Før Sarah Bradys afsløringer mødte den stor ros for at være et ærligt indspark fra ellers overfladiske Hollywood. 

‘Stutz’. (Foto: Netflix)

Mens ‘Stutz’ starter som en ret så kornfed opbyggelig psykologsamtale, har den et twist. Undervejs afslører instruktøren nemlig, at det, der skal forestille at være en sammenhængende samtale, i virkeligheden er så forsinket og retningsløs, at de spiller komedie foran en greenscreen, der skal forestille at være terapeutens kontor.

Jonah Hill må bære paryk for troværdighedens skyld. Han fortæller gentagne gange om, hvor tærende hans kamp for at blive taget alvorligt har været på hans psykiske helbred.

Men når man ser den i dag, er det svært at abstrahere fra filmen som andet end et navlepillende ekkokammer og en prætentiøs metaøvelse. 

Det er ældet som en pose rejer at se skuespilleren gå i detaljer omkring sit arbejde med at acceptere sig selv. Praktisere radikal accept af sine dårlige sider, arbejde med sine relationer og sætte grænser. 

Især fordi Sarah Brady i forbindelse med sine afsløringer luftede ordene »boykot Stutz« op til flere gange, fordi hun mente, at psykologen bekræftede ekskæresten i den opførsel, han udviste over for hende, og at Hill misbrugte sin lærdom fra terapien til at manipulere med hende. 

Så er det virkelig ikke særlig nuttet at se de to mænd sige »jeg elsker dig« til hinanden i slutningen af filmen. 

Kendisser kan ikke lære os noget 

Jeg har før hyldet Hollywoods unge generation for at tale højt om mentalt helbred og sige fra over for pressen

Men når man ser en film som Jonah Hills ‘Stutz’, hvor han får lov til at bruge sin kendisstatus til at instruere, det Soundvenues anmelder rammende kaldte »artsy selvhjælp«, kan jeg ikke lade være med at føle, at vi som celebrity-publikum også bør reflektere over, hvordan vi har det med at dåne over Hollywoods ægte mennesker. 

Det er på ingen måde, fordi Hills udtalte mentale problemer gør hans angivelige behandling af ekskæresten acceptable. At dømme på afsløringerne er udskamningen af Jonah Hill selvforskyldt. Det er vigtigt, at der blivet taget afstand fra hans adfærd over for Sarah Brady. 

Dog bør eksemplet måske også en gang for alle punktere, hvordan vi elsker at lege med på ideen om den sympatiske Hollywood-stjerne. 

For sandheden er nok i virkeligheden, at kendisser ikke kan lære os noget om, hvordan det er at være menneske. 

‘Stutz’. (Foto: Netflix)

Lige nu lader Jonah Hill til at have travlt med at tie stille. Derudover var han blevet far, en måned inden Sarah Brady offentliggjorde deres beskeder. 

Ud over ‘Stutz’ var Hill senest skuespilaktuel i Netflix-komedien ‘You People’ over for Eddie Murphy. Derudover har han endnu et projekt som instruktør i støbeskeen, hvor han selv spiller over for ingen mindre end Hollywoods måske mest oprigtige filmstjerne, Keanu Reeves. 

Filmen har indtil videre titlen ‘Outcome’, og filmens IMDb-plot lyder ikke specielt lovende med tanke på hans nuværende situation.

Den »følger spirende Hollywood-stjerne Reef, som bliver tvunget til at konfrontere sine problemer og rette op på sin fortid, efter han bliver truet med en bizar videooptagelse«. 

Som skuespiller er Jonah Hill en ironiens mester, og hans eget liv lader ikke til at gå fri på den absolut mest uhensigtsmæssige vis. 

Han har kæmpet med næb og klør for at bryde med de kasser, man havner i som Hollywood-skuespiller og celebrity. Lige da han var lykkedes, gjorde han det igen. 

Hvorvidt han kan bryde med sit nye image som en komplet hykler, vil tiden vise.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af