Bodil-vinders ventede danske film ‘Kalak’ har fået sin første trailer

Bodil-vinders ventede danske film ‘Kalak’ har fået sin første trailer
'KALAK'. (Foto: Scanbox Entertainment.)

Da Kim Leines anmelderroste roman ‘Kalak’ udkom i 2007, vakte den stor opmærksomhed med sine beskrivelser af et liv i Grønland med incest, misbrug og mødet med den grønlandske kultur og dens befolkning.

Nu får vi for første et kig på den ventede danske filmatisering af bogen, alt sammen svøbt ind i en god omgang Safri Duo.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘Kalak’ er instrueret af Isabella Eklöf, der fik sit store gennembrud med ‘Holiday’, og som også står bag filmens manuskript i tæt samarbejde med Sissel Dalsgaard Thomsen (’Breeder’) og Kim Leine selv.

Isabella Eklöf vandt både en Bodil og en Robert for bedste film for ’Holiday’, der med Vic Carmen Sonne i hovedrollen foregik blandt kriminelle på den tyrkiske solkyst.

‘Kalak’ handler om Jan (Emil Johnsen), der er på flugt fra sig selv og ikke mindst fra sin egen opvækst, hvor han er blevet misbrugt af sin far.

Sammen med sin kone (Asta Kamma August) flytter han til Grønland, hvor han får job som sygeplejerske. I sit forsøg på at lægge fortiden bag sig prøver han desperat at blive en del af det lokale fællesskab – at blive ligesom én af de andre – en ægte kalak, en ’skide grønlænder’.

‘Kalak’ får biografpremiere 7. marts 2024.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af