Boots Riley langer ud efter David Fincher: »Det her forstyrrede verdenssyn er dyrket i mange af hans film«

Boots Riley langer ud efter David Fincher: »Det her forstyrrede verdenssyn er dyrket i mange af hans film«
Michael Fassbender i 'The Killer'. (Foto: Netflix)

David Fincher har netop holdt verdenspremiere på sin kommende Netflix-film ‘The Killer’.

Ved pressekonferencen udtalte instruktøren, at han kan se begge sider af sagen i strejken og håber at de stridende parter kan gøre det samme. Det melder The Hollywood Reporter.

»Det er meget trist for mig. Jeg kan se begge sider«, sagde Fincher blandt andet.

Det faldt dog ikke i god jord hos instruktør Boots Riley, der har stået bag den syrede telefonsælgerkomedie ‘Sorry to Bother You’ og senest den roste Amazon-serie ‘I’m a Virgo’.

På Twitter (X) kritiserede Riley Finchers udtalelser om strejken, hvor han også brugte et af ‘Zodiac’-instruktørens citater om seriemorderkarakteren i hans aktuelle ‘The Killer’, som udtryk for et upassende fjendebillede i nutidens samfund.

»’Mit håb er, at nogen vil se den her film og blive meget nervøs over personen bag dem i køen i Home Depot’. Det her er, hvem hanhåber hans film vil overbevise folk om at se som deres fjende. Det her forstyrrede verdenssyn er dyrket i mange af hans film og hans forvirrede syn på strejken«, skrev Riley på Twitter.

‘The Killer’ handler om en lejemorder på et hævntogt, hvis almindelige gerninger også får lov at fylde. »Jeg tror aldrig, jeg har set en lejemorder bestille en pakke fra Amazon før«, skrev Soundvenues udsendte blandt andet fra filmens verdenspremiere.

Ifølge Indiewire er Rileys Fincher-citat taget fra følgende udtalelse ved ‘The Killer’s pressekonference i Venedig, der giver en smule mere kontekst.

»Som du kan forestille dig, var sympati det sidste, jeg tænkte på, når det gælder denne karakter. Vi ville have en, som ikke behøvede at være skræmmende – det ordinære ved ondskab. Mit håb er, at nogen vil se filmen og blive meget nervøs for den person, der står bag dem i køen i Home Depot«, lød det fra Fincher.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af