‘Rick and Morty’s Dan Harmon tager afstand fra medskaber Justin Roilands handlinger: »Jeg er knust«

‘Rick and Morty’s Dan Harmon tager afstand fra medskaber Justin Roilands handlinger: »Jeg er knust«
Justin Roiland og Dan Harmon bag 'Rick and Morty' i 2013. (Foto: Michael Buckner/WireImage/ Getty Images)

Tidligere på ugen landede traileren til den nye ”Rick and Morty’-sæson, hvor fyrede Justin Roiland var udskiftet som stemmeskuespiller.

Nu addresserer seriens medskaber Dan Harmon de længerevarende anklagerne mod medskaberen i et interview med The Hollywood Reporter.

»Det letteste for mig at sige om Justin har været ingenting. Let fordi han isolerede sig så godt, og let fordi jeg ikke er nogens førstevalg til at bedømme noget som helst eller nogen«, lyder det fra Harmon, der udover ‘Rick and Morty’ er kendt som ophavsmand til ‘Community’.

I begyndelsen af året blev ‘Rick and Morty’-skaber Justin Roiland fyret fra produktionsselskabet Adult Swim, da han blev sigtet for partnervold for en hændelse tilbage til 2020. I marts blev sagen henlagt på grund af manglende beviser.

Roiland var dog allerede blevet omdrejningspunkt for en regulær shitstorm, da det samtidig kom frem, at han havde en historik med upassende adfærd overfor mindreårige piger og problematiske udtalelser omkring sex med folk under den seksuelle lavalder. Der blev også rejst kritik af serieproduktionens giftige arbejdsmiljø.

I midten af september offentliggjorde NBC News anklager angående ni forskellige tilfælde, hvor Roiland har begået seksuel chikane eller seksuelt overgreb og systematisk brugt sin tilknytning til ‘Rick and Morty’ i kontakten med ofrene.

De udtalelser kommenterer Harmon nu i The Hollywood Reporter.

»Jeg er frustreret, skamfuld og knust over, at en masse hårdt arbejde, glæde og passion kan blive brugt til at udnytte og skade fremmede«.

Harmon fortæller, at der allerede undervejs i samarbejdet om serien, opstod problemer mellem de to skabere, som gjorde at Roiland trak sig både socialt og professionelt i takt med at ‘Rick and Morty’ blev populær, og produktionen blev professionaliseret.

»Jeg ville føle mig så tryg og komfortabel med at få det her til at handle om mig, men det trick er værdiløst her og farligt for andre. Det er andre menneskers sikkerhed og tryghed, der blev skadet, mens jeg var besat af en tegneseries kvalitet«.

Dan Harmon har ifølge sine udtalelser derfor heller ikke været i kontakt med Justin Roiland siden 2019, hvor de skrev sammen sidste gang.

»På det tidspunkt var ingen af os med længere, og det begynder at blive ikke helt uretfærdigt for mig at fortsætte, men totalt ubehageligt fordi, derfra forsvinder et venskab, og jeg forstår stadig ikke til fulde hvorfor«, siger han.

Justin Roiland har benægtet anklagerne mod ham.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af