‘Rick and Morty’-medskaber fyret efter sag om partnervold og anklager om pædofili og grooming

‘Rick and Morty’-medskaber fyret efter sag om partnervold og anklager om pædofili og grooming
Justin Roiland. (Foto: Greg Doherty/Getty Images)

Justin Roiland, medskaber af hitserien ‘Rick and Morty’, er ikke længere en del af produktionsselskabet Adult Swim. Det udtaler selskabet i en pressemeddelelse (via Variety).

Fyringen kommer i kølvandet på, at Roiland officielt blev sigtet i en sag om partnervold tidligere på året. Sagen går tilbage til 2020.

Efterfølgende er det kommet frem, at Roiland også har en historik med at sende upassende beskeder til mindreårige piger og at han i det lys har fremført en række problematiske udtalelser i sin podcast ‘The Grandma’s Virginity’.

Roiland har desuden selv sagt op i spiludviklingsfirmaet Squanch Games. Det fremgår af en pressemeddelelse fra virksomheden.

Udover at være medskaber på ‘Rick and Morty’, lægger Roiland også stemme til både Rick og Morty, hvilket tyder på, at der skal findes nye stemmeskuespillere til rollerne.

Sæson seks sluttede i december 2022 og fik en flot femstjernet anmeldelse her på siden. Serien blev i 2018 fornyet med yderligere 70 episoder og ambitionen om at nå over 100 episoder. Lige nu er der udgivet 61 episoder i alt.

Roiland er desuden involveret i serien ‘Solar Opposites’, mens han også lægger stemme til en karakter i serien ‘Koala Man’.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af