Sam Levinson sendte Angus Cloud på afvænning under ‘Euphoria’-optagelser

Sam Levinson sendte Angus Cloud på afvænning under ‘Euphoria’-optagelser
Angus Cloud i rollen som Fez i 'Euphoria'. (Foto: HBO Max)

I juli gik den unge ‘Euphoria’-skuespiller Angus Cloud bort i en alder af 25 år. Der herskede længe tvivl om dødsårsagen, der for nylig blev fastslået som en overdosis.

Nu fortæller ‘Euphoria’s skaber Sam Levinson for første gang om Angus Cloud, og de misbrugsproblemer han havde under produktionen af seriens anden sæson, i forbindelse med en mindeartikel i People.

Her deler Levinson, at det flere gange var planen at slå Clouds karakter Fezco ihjel, men at han valgte at beholde ham i serien, fordi han var så vild med ham som skuespiller.

»Angus skulle dø i slutningen af den første sæson, men jeg elskede ham så fucking meget«, fortæller serieskaberen.

Undervejs blev Clouds medvirken dog udfordret af hans personlige problemer med misbrug.

»Jeg sagde til ham, ‘Jeg elsker at arbejde med dig, og vi har den her fantastiske sæson planlagt (…), men jeg har brug for, at du er ædru, for jeg skal kunne regne med dig«.

På Levinsons opfordring blev skuespilleren sendt på afvænning, som HBO betalte for, inden de gik i gang med at skyde sæson to, hvor Clouds karakter fik større betydning. Halvejs inde i sæson to fik Cloud dog et tilbagefald og blev sendt på rehab efter holdet havde optaget seriens femte afsnit.

Levinson ønskede herefter at skrive Angus Cloud helt ud af serien, som følge af hans misbrug, men da han fortalte det til skuespilleren, fik hans reaktion ham alligevel til at ombestemme sig.

»Jeg kunne bare se, at blodet ligesom forlod hans ansigt«, fortæller Levinson, der efterfølgende ombestemte sig. »Vi bliver nødt til at beholde ham. Han er for speciel. Det er lige meget, hvad historien fucking er«, fortæller han om sin beslutning.

Således blev det karakterens lillebror Ashtray, der døde i finaleafsnittet, mens døren for Fezscos fremtid fik lov at stå mere uafklaret.

Da Sam Levinson opfordrede skuespilleren til at blive clean i forbindelse med sæson tre, gik det dog ikke ind. I Peoples artikel fortæller han også, at han på et tidspunkt forbød Cloud at møde op på set medmindre, han var clean.

»Jeg kunne se på det tidspunkt, at det var som om, han ikke var interesseret. Han havde ikke tænkt sig at gøre noget (…)«.

Sam Levinson afviser at have kendt til Angus Clouds stofmisbrug, da de begyndte samarbejdet. Angus Clouds ven Lilitha fortæller dog People, at hun røg weed sammen med skuespilleren på settet efter optagelserne på hans allerførste scene, og at det ikke blev problematiseret.

Efter Angus Clouds død har hans kollegaer fra HBO-serien hyldet ham, og det audition-bånd der skaffede ham rollen som pusheren Fezco er blevet offentliggjort.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af