Selma Judith vinder hovedpris på Odense International Film Festival

Selma Judith vinder hovedpris på Odense International Film Festival
'Et eksempel: Dem på gulvet'. (Foto: Odense International Film Festival)

I denne weekend afrundes årets udgave af Odense International Film Festival, og lørdag aften blev vinderne af festivalens forskellige konkurrencer annonceret.

Her vandt Selma Sunniva, der i musiksammenhæng går under navnet Selma Judith, prisen for bedste danske kortfilm med ‘Et eksempel: Dem på gulvet’. Foruden æren følger 25.000 kr. og muligheden for at blive Oscar-nomineret.

Selma Sunniva er i gang med at uddanne sig til filminstruktør på filmskolen Super16, og ‘Et eksempel: Dem på gulvet’ er hendes tredje kortfilm. Den er skrevet af Kristine Plechinger Tüchsen og produceret af Christian Lønhart. Allerede inden aftenens pris var den shortlistet til en Robert for bedste kortfilm.

En række andre danske kortfilm blev også hædret ved aftenens prisuddelling.

Talentprisen FilmFyn Talent Award gik til filmen ‘Sværddrage’ af instruktør Amalie Maria Nielsen, mens Kimmi Liv Sennova vandt prisen for bedste danske skuespiller for sin præstation i ‘Strandet’.

Andreas Bøggild Monies’ danske dokumentarkortfilm ‘Papa – Notes on Life and Death’ gik hjem med publikumsprisen. Filmen følger Monies og hans kæreste Lea Glob, da hun føder deres barn og efterfølgende bliver faretruende syg. Glob har selv tidligere fortalt om den ubehagelig oplevelse i sin egen prisvindende dokumentar, ‘Apolonia, Apolonia’.

‘From Above’, med Nicolaj Kopernikus som både instruktør og hovedrolleindehaver, vandt den anden publikumspris, Youth Audience Award.

Desuden blev producer Kim Magnusson hædret med en Special Mention-pris. Han har stået bag et hav af Oscar-nominerede kortfilm – og vundet to af de prestigefulde statuetter for Anders Thomas Jensens ‘Valgaften’ og Anders Walters ‘Helium’.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af