Den imødesete danske film ‘Kalak’ vinder priser på stor europæisk filmfestival

Den imødesete danske film ‘Kalak’ vinder priser på stor europæisk filmfestival
'KALAK'. (Foto: Scanbox Entertainment.)

I går blev den ventede danske filmatisering af Kim Leines roman ‘Kalak’ hædret med to priser på den prestigefulde spanske filmfestival San Sebastian Interntaional Film Festival.

Filmen, der er instrueret af Isabella Eklöf, gik både hjem med med juryens specialpris og en pris til filmfotograf Nadim Carlsen.

Juryen udtalte blandt andet, at ‘Kalak’ modtog specialprisen, »fordi den tager os ind i en verden, vi vidste absolut ingenting om med overraskende og empatiske præstationer, og ved at vise landet, dets konflikter og dets skjulte skønhed gennem ægte filmisk kunst«.

‘Kalak’ handler om Jan (Emil Johnsen), der er på flugt fra sig selv og sin traumatiske opvækst, hvor han er blevet misbrugt af sin far. Sammen med sin kone (Asta Kamma August) flytter han til Grønland, hvor han får job som sygeplejerske. I sit forsøg på at lægge fortiden bag sig prøver han desperat at blive en del af det lokale fællesskab.

Isabella Eklöf fik sit store instruktørgennembrud med ‘Holiday’, som Nadim Carlsen også var filmfotograf på. Eklöf har skrevet manuskriptet sammen med Sissel Dalsgaard Thomsen og Kim Leine selv.

‘Kalak’ får biografpremiere 7. marts 2024. Se filmens trailer her.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af