David Schwimmer sørgede for, at alle ‘Friends’-hovedrollerne fik lige meget i løn

David Schwimmer sørgede for, at alle ‘Friends’-hovedrollerne fik lige meget i løn
David Schwimmer og Jennifer Aniston i 'Friends'. (Foto: PR)

Det evigt populære seriefænomen ‘Friends’ får i øjeblikket fornyet internetkærlighed grundet Matthew Perrys tragiske, alt for tidlige død.

Det har nok også fået mange til at læse eller genlæse Perrys selvbiografi fra sidste år, ‘Friends, Lovers and the Big Terrible Thing’. Her har Deadline.com fundet et uddrag, hvor Perry roser David Schwimmer for at tage initiativ til, at alle seks skuespillere i hovedcastet fik den samme løn.

Matthew Perry skriver ifølge Deadline i sin erindringsbog, at Schwimmer før tredje sæson kom på idéen om at forhandle en fælles kontrakt for alle seks skuespillere – i stedet for selv at få en stor lønforhøjelse. Schwimmer og Jennifer Aniston fik på det tidspunkt den højeste løn blandt hovedcastet, så han spurgte hende, om hun var med på idéen.

»David var helt sikkert i en position, hvor han kunne gå efter flest penge, og det gjorde han ikke«, skriver Perry i bogen.

»Jeg vil gerne tænke, at jeg ville have gjort det samme, men som en grådig 25-årig, er jeg ikke sikker på, jeg ville have gjort det. Men hans beslutning hjalp os med at tage hånd om hinanden gennem, hvad der viste sig at blive et utal af stressende tv-forhandlinger, og det gav os en enorm mængde magt«.

»Jeg skylder dig omkring 30 millioner dollar, David«, skriver Perry, der, ligesom resten af hovedrollerne, tjente over en million dollar per afsnit i sidste sæson af ‘Friends’.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af