Tre weekend-anbefalinger: Nyt mordmysterium MÅ blive det store samtaleemne de kommende uger

Vi guider dig gennem det uoverskuelige streaming- og biograffarvand ved at pege på tre film/serier af høj kvalitet, der dominerer samtalen lige nu og her – eller burde dominere den.
Tre weekend-anbefalinger: Nyt mordmysterium MÅ blive det store samtaleemne de kommende uger
'Murder af the End of the World'.

Streaming: Et sjældent pirrende mordmysterium

Det skal gå meget galt, hvis den nye FX-serie ’A Murder at the End of the World’ ikke bliver et stort samtaleemne frem mod jul.

For selv for folk, der er gået kold i mordopklarende krimier, er der noget at komme efter i fortællingen, der måske bedst kan beskrives som elevated crime eller som ’Knives Out’ møder ‘Halt and Catch Fire’ møder true crime i et vemodigt filmsprog.

Historien handler om hacker-geniet Darby Hart (Emma Corrin fra ’The Crown’), hvis livslange besættelse af uopklarede mord på kvinder er resulteret i en bestseller, som igen resulterer i, at hun sammen med en række internationale frontfigurer bliver inviteret til et ganske særligt symposium i Island hos det Elon Musk-agtige techgeni Andy Ronson, spillet af Clive Owen.

Her møder Darby en særlig person fra sin fortid. Og står inden længe med et mystisk dødsfald på hånden.

Bag serien står Brit Marling, der tidligere har lavet den mystisk-atmosfæriske ’The OA’ på Netflix. Og også denne gang har hun lavet en serie, der stikker i mange retninger, men sætter grebet i én fra første minut.

’A Murder at the End of the World’ kan ses på Disney+

‘Se mig, hør mig, elsk mig’. (Foto: Lotta Lemche/ TV 2)

Streaming: Sanseløst datingeksperiment

Har realitygenren snart kneppet konceptet date i alle eksisterende huller?

Ikke helt. I hvert fald har TV 2 Echo bedrevet det nye program ‘Se mig, hør mig, elsk mig’, hvis præmis muligvis er direkte inspireret af de tre sanseberøvede aber fra den japanske helligdom og din iPhones emoji-bræt, der holder sig for ører, øjne og mund.

Men det betyder ikke, at idéen ikke er virkelig underholdende alligevel.

I ‘Se mig, hør mig, elsk mig’ skal de unge deltagere nemlig date via forskellige sanser. De må således enten kun se hinanden eller kun høre hinanden.

Det er næsten ikke til at overskue akavet, når det deltagende hold af unge mænd og kvinder bænker sig som én stor high street-klædt menneskegrød på en regnvåd tagterasse på et hotel ved Kalvebod Brygge og påbegynder kommunikation på et niveau, der minder om en ryst-sammen-leg fra første dag i gymnasiet.

Men når de undervejs fra hver deres værelse taler med folk fra gruppen uden at vide hvem, begynder det at give ganske god mening.

‘Se mig, hør mig, elsk mig’ kan ses på TV 2 Play.

Miraklet i Gullspång’. (Foto: Pia Lehto/Camera Film)

Biograf: Twistfuld true crime-komik

Hvis vi har lært én ting fra ‘Twin Peaks’, er det, at vanviddet gemmer sig de mest besynderlige steder. Denne gang i en ellers anonym svensk by ved navn Gullspång, hvor to gamle kristne søstres historie udvikler sig til en dokumentaristisk rutsjebanetur af twists og overraskelser i ‘Miraklet i Gullspång’.

Filmen starter endda bogstaveligt talt med en rutsjebanetur, da den ene søster Mai slår sit haleben i en hvalformet vandrutsjebane og flytter ind hos Kari. Herefter beslutter de sig for at finde en fælles lejlighed, men da det viser sig, at den 80-årige sælger ligner deres for længst afdøde tredje søster på en prik, bliver det første af mange skæbnesvangre hændelser i deres tilværelse.

For nok kalder de gudstro damer mødet et mirakel, men er der muligvis en mørkere form for mysterium indblandet i ‘genopstanden’?

Afsted til Gullspång for at finde ud af det. Soundvenues anmelder Morten Kildebæk giver fem stjerner til den akavet komiske true crime-dokumentar og lover, at den tager »utrolige drejninger helt ind til rulleteksterne«.

‘Miraklet i Gullspång’ kan ses i biografen.

Set det hele? Tjek vores weekend-anbefalinger fra sidste uge.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af