Tre weekend-anbefalinger: Den her danske krimi er ugens bedste serieoverraskelse

Vi guider dig gennem det uoverskuelige streaming- og biograffarvand ved at pege på tre film/serier af høj kvalitet, der dominerer samtalen lige nu og her – eller burde dominere den.
Tre weekend-anbefalinger: Den her danske krimi er ugens bedste serieoverraskelse
'Ikke et ord'. (Foto: YouSee)

Streaming: Lækkert provinsmord i brydeklubben

Der har ikke ligefrem været meget at råbe hurra for på den danske krimifront for nylig.

Men ind fra højre kommer ugens store positive serieoverraskelse ‘Ikke et ord’, der muligvis ikke er helt lige så dyb ‘True Detective’-kunst, som introsekvensen lægger op til, men bestemt er interessant og spændende nok til at redde din weekend på sofaen.

Skarpe stemmer som Christian Bengtson (‘Krysantemum’), Jens Dahl (‘Pusher’) og Adam August (‘Underverden’) har smækket en labert bingeværdigt provinskrimi sammen og blandet den op med parforholdsdrama og et dragende sportsmiljø som kulisse. Mads Mengel har instrueret alle fire afsnit.

Josephine Park og Jakob Cedergren spiller ægteparret Charlotte og Lars, der bor i den lille provinsby Vesterløv. Han er træner i byens stolte brydeklub, hun keder sig. Men da den unge Liam fra holdet findes myrdet, skræller det fernisen af råddenheden og de mange hemmeligheder, der viser sig at gemme sig i omklædningsrum og parcelhuse.

Kan ses på YouSee.

‘Lærerværelset’. (Foto: Miracle Film)

I biografen: Topkarakter til tysk Oscar-kandidat

Jeg ved det godt. Du gider ikke rigtigt ind at se en film, der hedder ‘Læreværelset’. Hvad er det overhovedet? Et cardigandrama om utaknemmelige børn og fremmedgjort kaffeånde? 

Men selvom titlen ikke ligefrem er ophidsende, tyder alt på, at filmen bag er det. Soundvenues anmelder Simon Reinberg sender seks stjerner efter den tyske Oscar-kandidat, som han gik fra »med et mildt forandret blik på livet«.

Tilbagevendende tyverier forstyrrer freden blandt lærerne på en tysk folkeskole, og deres forsøg på at finde den skyldige udvikler sig til en mesteropvisning i skolesystemets latente anarki, racisme og interne magtkampe.

‘Lærerværelset’ kan meget vel give ‘Bastarden’s kartoffelthriller kamp i nomineringskapløbet ved årets Oscar med rigtigt god grund.

Kan ses i biografen.

‘Døm vores forhold’. (Foto: DR)

Streaming: Parterapeutisk pletskud fra P3

I Netflix-hittet ‘The Ultimatum’ flytter en række forskellige par sammen og dater hinanden for i sidste ende at teste deres forhold og enten blive sammen eller slå op.

Helt så swingende er P3’s nye parforholdsprogram ‘Døm vores forhold’ ikke, men inden for public service-rammerne er det et af de absolut mest grænsesøgende reality-eksperimenter længe.

Her tilbringer fire par en uge i sommerhus sammen for at komme deres individuelle problemer til livs. De dater godt nok ikke hinanden, men til gengæld er det en del af øvelsen, at de må og skal fælde dom over de andre par. Alle får afløb for deres indre bedrevidende parterapeut, og det er ærligt talt alletiders tv.

Hvad der muligvis kunne lyde som en umage kombination af beskidt fordomsleg fra et introforløb, drama a la ‘Paradise Hotel’-klassikeren Pandoras æske og noget halvkedeligt DIY-terapi, er blevet til et pletskud. For castet sætter sig selv på spil og værner om hinanden i erkendelse af fejl, mangler og problematiske vaner.

De første to afsnit kan ses på DRTV.

Set det hele? Tjek vores weekend-anbefalinger fra sidste uge.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af