Tre weekend-anbefalinger: HBO’s 00’er-mesterværk kan og bør genses på Netflix

Vi guider dig gennem det uoverskuelige streaming- og biograffarvand ved at pege på tre film/serier af høj kvalitet, der dominerer samtalen lige nu og her – eller burde dominere den.
Tre weekend-anbefalinger: HBO’s 00’er-mesterværk kan og bør genses på Netflix
Peter Krause og Michael C. Hall i 'Six Feet Under'. (Foto: HBO Max)

1. Streaming: HBO’s dødsklassiker genopstår på Netflix

På HBO kan man virkelig mærke strejkekrisen kradse for tiden, hvor ‘Succession’ føles som meget længe siden, når man kigger på den seneste tids udbud af watercooler-hits.

Netflix kan man heldigvis nu se en af de største serieklassikere, der nogensinde er kommet ud af … HBO-folden!

Det prisvindende 00’er-drama ‘Six Feet Under’ handler om døden.
Nærmere bestemt bedemandsfamilien Fischer, der i hvert afsnit har et nyt lig at stede til hvile, som altid lærer dem et og andet om livet og de forviklinger og følelser, der hjemsøger dem. Trods 20 år på bagen og større kitsch-faktor end i storhedstiden er seriens rørende og sjove forening af liv og død stadig uovertruffen.

Man kan selvfølgelig også stadig se eller gense ‘Six Feet Under’ på HBO Max. Men genopstandelsen på Netflix er ikke desto mindre en oplagt chance for at kaste sig over en af den slags store fortællinger, serielandskabet mangler for tiden.

‘Six Feet Under’ kan ses på Netflix, men selvfølgelig stadig på HBO Max.

’Reality’. (Foto: Angel Films)

2. I biografen: ‘Euphoria’-stjerne afslører statshemmeligheder

»Jeg prøver ikke at være Snowden«.

Det gentager den unge whistleblower Reality Winner, med det mærkværdigt ægte navn, adskillige gange i det biografaktuelle afhøringsdrama ‘Reality’, der næppe kunne være længere fra pumpede Hollywood-behandlinger a la Oliver Stones ‘Snowden’.

Her tegnes der i stedet et mystisk og ubehageligt billede af skrækforestillingen: »Tænk hvis det var helt almindelige lille dig, der blev afhørt?«, som Soundvenues Thea Thorp skrev i sin femstjernede anmeldelse.

Filmens dialog er hentet direkte fra den dag i 2017, hvor der troppede et helt hold FBI-agenter op i den unge kvindes forhave og afhørte hende for at have lækket fortrolige dokumenter fra den amerikanske sikkerhedstjeneste, der beviste, at Rusland havde påvirket Trumps valgsejr samme år.

Den 25-årige Reality spilles af Sydney Sweeney, der viser fremragende nye takter som det stik modsatte af sine kendte karakterer i ‘Euphoria’ og ‘The White Lotus’.

‘Reality’ kan ses i biografen.

‘NYAD’. (Foto: Kimberley French/Netflix)

3. Streaming: Anette Benings imponerende badedragtsbedrift

‘Det er aldrig for sent’-fortællinger er en filmgenre for sig, der som regel er noget med gamle mennesker, der tager på en form for rejse (gerne i et cute ramponeret køretøj) for at binde knude på livets løse ender.

Den type smågråhårede form for finurlighed får dog et originalt trykseksten i dokudramaet ‘Nyad’ (fra instruktørparret bag ‘Free Solo’), der handler om virkelighedens aldrende maratonsvømmer Diane Nyad (Anette Bening), som i en alder af 60 besluttede sig for at svømme fra Cuba til Florida. En imponerende distance på omtrent 177 kilometer i åbent vand, der med Bening i den ultimative badedragtsbedrift bliver et anderledes indspark i sportfilmens verden.

Soundvenues anmelder Luna Ehlers kaldte skuespilleren »fremragende og smuk i sit dybt irriterende og uforgængelige portræt af Diana Nyad«.

Hvis man efter endt rulletekst hungrer efter mere højdramatisk feministisk svømmehistorie, bør man desuden lytte til det allerførste afsnit af podcasten ‘Kvinde Kend Din Historie’, der fortæller om ‘Svømmepigerne der forførte Danmark’ i 1930’erne.

‘Nyad’ kan ses på Netflix.

Set det hele? Tjek vores weekend-anbefalinger fra sidste uge.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af