Tre weekend-anbefalinger: Scorsese i storform, anoreksiramt ‘Talk To Me’-talent og tysk MeToo-surprise

Vi guider dig gennem det uoverskuelige streaming- og biograffarvand ved at pege på tre film/serier af høj kvalitet, der dominerer samtalen lige nu og her – eller burde dominere den.
Tre weekend-anbefalinger: Scorsese i storform, anoreksiramt ‘Talk To Me’-talent og tysk MeToo-surprise
'Everything Now'. (Foto: Netflix)

Streaming: Gysertalent i britisk anoreksi-coming of age

Sidste sæson af ‘Sex Education’ er løbet over skærmen, men heldigvis står en ny britisk ungdomsserie klar til at overtage coming of age-teten på Netflix.

Udgangspunktet for ‘Everything Now’ er dog på overfladen noget mere dystert.

Den 16-årige Mia (‘Talk To Me‘-stortalentet Sophie Wilde) har været indlagt for anoreksi, og den som konstant stemme i hovedet. Da hun vender hjem til sit liv i London efter syv måneder og skal begynde at gå i almindelig skole igen, er sygdommen dog ikke hendes eneste problem.

Mens hun har været i behandling er hendes vennegruppe begyndt at drikke, dyrke sex og tage stoffer, og hun er håbløst bagud på teenmilepæle. Så som enhver fornuftig teenager vælger hun at indhente det tabte på én gang med en »Fuck It Bucket List«, der bringer akavede, fine og underholdende momenter med sig.

Selvom ‘Everything Now’ har en både hård og vigtig historie at fortælle, vækker den i sine humoristiske glimt minder om hedengangne ‘Skins’, hvor alle var elskeligt fucked up.

‘Everything Now’ kan ses på Netflix.

Leonardo DiCaprio i ‘Killers of the Flower Moon’. (Foto: PR)

Biografen: Seksstjernet Scorsese

Martin Scorsese har brugt en livstid på at pille den amerikanske mytologi fra hinanden. 

I ’Killers of The Flower Moon’ fortæller han den frygtelige og sande historie om, hvordan det olierige Osage-folk i årtier led (og lider) under den hvide befolknings grådighed. 

Filmen foregår i Oklahoma i 1920’erne, hvor medlemmer af Osage-folket dør i hobetal, mens de lokale (hvide) myndigheder ser ligegyldigt til. Det oprindelige folks døde kvinder er nemlig stærkt profitable for de mænd, der gifter sig ind i familierne og rykker tættere på de gyldne dråbers værdi.

Scorsese samler sine to muser Leonardo DiCaprio og Robert De Niro som to mænd, der matches i grådighed og blakket moral. DiCaprio er den ubegavede Ernest Burkhart, der gifter sig med Osage-kvinden Mollie (Lily Gladstone) på opfordring fra hans udspekulerede onkel William Hale (De Niro).

Soundvenues anmelder Jakob Freudendal gav ‘Killers of the Flower Moon’ seks store stjerner og kaldte den en »episk filmisk bedrift«. 

‘Killers of the Flower Moon’ kan ses i biografen.

’37 sekunder’. (Foto: DR)

Streaming: Overraskende tysk MeToo-drama

I sidste uge kunne vi anbefale Netflix-dramaet ‘Fair Play’, hvor en ung kvindelig finansanalytikernes liv begynder at gå op i sømmene, da hendes kæreste viser sit sande ansigt i forbindelse med hendes forfremmelse.

Den DR-aktuelle tyske ’37 sekunder’ udforsker grænser og giftighed i en helt anden og mindre Hollywood-agtig arena, men er bestemt ikke uinteressant af den grund.

Serien lægger hårdt ud med et skud af Jens Albinus’ bare røv, som snart viser sig på en mørkere måde. Han spiller et kendt tyske rockikon ved navn Carsten, hvis ry bliver sat voldsomt over styr, da hans affære med sin datters bedste veninde, og sin egen musikalske protegé, ændrer karakter, da hun anklager ham for voldtægt.

»Et skarpt skåret #MeToo-drama med masser af kant, nerve og begavet skuespil«, skrev Soundvenues anmelder Peter Kruse Dam Jensen og gav fem stjerner.

’37 sekunder’ kan ses på DR.

Set det hele? Tjek vores weekend-anbefalinger fra sidste uge.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af