En filippinsk au pair forsvinder i kommende dansk Netflix-krimi

En filippinsk au pair forsvinder i kommende dansk Netflix-krimi
Per Fly og Ingeborg Topsøe står bag 'Reservatet'. (Foto: Nikolaj Thaning Rentzmann)

I år har det danske aupair-system været til debat og genstand for afsløringer i Politiken, der i sommer kørte en hel artikelserie om de mange problemer ordningen skaber for de udenlandske arbejdere.

Nu bliver tematikken udforsket i en kommende krimiserie for Netflix, der er skabt af Ingeborg Topsøe med Per Fly som instruktør. Det skriver streamingtjenesten i en pressemeddelelse.

‘Reservatet’ tager udgangspunkt i den filippinske au pair Ruby, der forsvinder fra det velhavende kvarter nord for København, hvor hun bor og arbejder. Det sætter Rubys nabo Cecilie sig for at undersøge i fællesskab med sin egen au pair Angel, hvilket får hende til at se dynamikkerne i sit lokalmiljø på en helt ny måde. Samtidig er den unge efterforsker Alicia sat på sagen, men oplever manglende interesse fra politiet og må søge hjælp andetsteds.

Hovedforfatter Ingeborg Topsøe har tidligere stået bag manuskriptet til det fynske mafiadrama ‘Kød & Blod’, som blev instrueret af Jeanette Nordahl samt ageret medforfatter på Milad Alamis ‘Charmøren’. Per Fly var senest aktuel som episodeinstruktør på fortsættelsen af ‘Borgen’ fra 2022, men er især kendt for film som ‘Bænken’, ‘Arven’ og ‘Drabet’.

»Jeg er selv opvokset med au pairs, og det er et fascinerende paradoks, når vi udliciterer omsorgen og intimiteten i et hjem til en ansat – og samtidig insisterer på, at de er en ‘del af familien’. Det er dette paradoks, som Rubys forsvinden blotlægger, og som serien langsomt dissekerer«, fortæller Ingeborg Topsøe i pressemeddelelsen.

Udover Topsøe og Per Fly er Ina Bruh (‘Tinka og kongespillet’, ‘Den som dræber’) og Mads Tafdrup (‘Speak No Evil’, ‘En frygtelig kvinde’) tilknyttet som episodeforfattere. Serien produceres af Uma Film.

‘Reservatet’ er sat til at køre i seks afsnit på 45 minutter. Hvornår serien forventes at ramme skærmene er endnu uvist.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af