Kevin Spacey deler endnu en bizar Frank Underwood-julevideo: »Netflix eksisterer på grund af mig«

Kevin Spacey deler endnu en bizar Frank Underwood-julevideo: »Netflix eksisterer på grund af mig«
Kevin Spacey til premieren på 'Baby Driver' i London i 2017. (Foto: Tim P. Whitby/Getty Images for Sony Pictures)

En af verdens underligste og mest ukomfortable juletraditioner er tilbage.

I årrækken 2018-2020 trådte Kevin Spacey hvert år frem fra skjul for at dele en julevideo i rollen som Frank Underwood fra ‘House of Cards’. Han udeblev i 2021 og 2022, men nu er han tilbage for at ødelægge den gode julestemning, denne gang i samtale med den tidligere Fox News-kommentator Tucker Carlson.

Valget af samtalepartner er næppe tilfældigt. Carlson har, ligesom Spacey, været skandaleramt. Medier som The Guardian rapporterede tidligere i år, at Carlson måtte forlade sit job hos Fox News grundet anklager om et sexistisk og fjendtligt arbejdsmiljø.

Spacey og Carlson italesætter selv denne parallel i videoen. »Du og jeg har noget til fælles« siger Carlson, hvortil Spacey i rollen som Underwood svarer »Åh, ja, vi blev begge smidt på porten af vores netværk« – her med reference til, hvordan Frank Underwood blev skrevet ud af ‘House of Cards’ efter at Spacey blev anklaget om seksuelle overgreb og øvrig seksuelt grænseoverskridende adfærd.

Spacey blev tidligere i år frifundet i alle sine ni anklagemål, og dette bliver italesætter han i videoen: »Det er bizart, at de besluttede sig for offentligt at afbryde samarbejdet med mig, udelukkende baseret på anklager – anklager, der nu er blevet påvist som falske. For jeg mener ikke, at der er noget spørgsmål om, at Netflix eksisterer på grund af mig. Jeg satte dem på kortet, og de forsøgte at sænke mig i jorden«.

Er det her Kevin Spaceys egne holdninger? Er det en overdreven kæphøjhed, der kan tilskrives Frank Underwood-rollen, han spiller? Eller befinder disse udtalelser sig et udefineret mellemsted mellem ærlighed og karakterskuespil? Netop den tvetydighed er et greb, der gør, at de her videoer altid er lidt svære at sluge.

Videoen gennemgår også Frank Underwoods holdninger til USA’s nuværende præsidentkandidater, såvel som Underwoods overvejelser om selv at stille op til valget. Og så er den spækket med momenter, hvor Carlson reagerer på Underwoods vittigheder med den slags latter, der pinagtigt tydeligt føles som om, den står direkte i manuskriptet.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af