Mads Mikkelsen og ‘Bastarden’ vinder priser til Europas svar på Oscar-showet

Mads Mikkelsen og ‘Bastarden’ vinder priser til Europas svar på Oscar-showet
Mads Mikkelsen i 'Bastarden'. (Foto: Henrik Ohsten/ Zentropa)

Lørdag løb årets udgav af European Film Awards, den europæiske filmbranches pendant til Oscar-uddelingen, af stablen. Det skriver Deadline.

På forhånd var der håb om danske prisvindere, da både Nikolaj Arcels ‘Bastarden’, Malene Chois ‘Stille Liv’ og Lea Globs ‘Apolonia, Apolonia’ var nomineret i forskellige kategorier.

‘Bastarden’ endte med at gå hjem med tre flotte priser. Mads Mikkelsen vandt prisen for Bedste mandlige europæiske skuespiller for sin præstation i det anmelderroste periodedrama.

Det er anden gang i karrieren, Mikkelsen vinder denne pris. Første gang var for ‘Druk’ i 2020. I år vandt han foran Thomas Schubert i ‘Afire’, Jussi Vatanen i ‘Fallen Leaves’, Josh O’Connor i ‘La Chimera’ og Christian Friedel i ‘The Zone of Interest’.

Derudover vandt filmfotograf Rasmus Videbæk og kostumier Kicki Ilander for de smukke billeder og kostumer i samme film. Der var ikke andre nominerede i disse kategorier, hvor vinderne var annonceret på forhånd.

Ellers var Guldpalme-vinderen ‘Anatomy of a Fall’ aftenens helt stor vinder. Justine Triets franske retssalsdrama modtog således priserne Bedste europæiske film, bedste instruktion, bedste manuskript, bedste klipning samt bedste kvindelige skuespiller til hovedrolleindehaver Sandra Hüller.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af