Ricky Gervais’ jokes om kræftramte børn har affødt en underskriftsindsamling

Ricky Gervais’ jokes om kræftramte børn har affødt en underskriftsindsamling

Ricky Gervais’ kommende Netflix-special ‘Armageddon’ er lige på trapperne, men allerede før premieren, er der én af komikerens vittigheder, der har vakt harme. Det skriver Variety.

Efter at have set en teaser for showet, hvor den britiske komiker joker med at kalde kræftramte børn for »skaldepande« og »retarderede«, blev der startet en underskriftsindsamling for at få klippet den ud, inden ‘Armageddon’ lander på streamingplatformen.

Gervais har selv delt klippet, mens Netflix har brugt et andet uddrag i promoveringen. Den pågældende joke handler om, at Ricky Gervais ynder at tvære i det, når han bliver bedt om at lave videohilsner til syge børn gennem velgørenhedsorganisationen Make-A-Wish-Foundation.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

På nuværende tidspunkt er der over 12.000 underskrivere på indsamlingen ‘Forlang at Netflix fjerner Ricky Gervais’ stødende sketch, der gør grin med terminalt syge børn« på Change.org.

»Den nye sketch af Ricky Gervais på Netflix, hvor han omtaler døende børn som ‘skaldepander’, er ikke kun respektløs, men også dybt sårende. Den gør nar af modet og udholdenheden hos de kæmpende unge, der går deres sygdom i møde med værdighed og skønhed på trods af deres skaldethed«, skriver initiativtageren Anna Villa blandt andet .

I selvsamme klip hvor den opsigtsvækkende joke indgår, påtaler Gervais dog selv, at folk bliver stødte over den type vittighed.

»Det her er alt sammen jokes, okay? Jeg bruger ikke engang det ord i virkeligheden – R-ordet … Jeg spiller en rolle«.

Komikeren har derfor heller ikke meget til overs for underskriftsindsamlingen. I et interview i BBC-podcasten ‘Headliners’ skyder han skylden på Netflix og sammenligner kritikerne med hecklers, der afbryder standup-shows med vilje.

»Jeg kan spille for en million mennesker, og jeg får ikke én klage. Så snart det kommer på Netflix eller så snart nogen skriver en joke ned, og der står, at det er fornærmende, tænker folk, ‘Åh, det er fornærmende’. De har ikke engang hørt joken. De var der ikke. Ignorer dem. De tæller ikke. De har ingen indflydelse på mig. De er hecklere«, forklarer komikeren.

Gervais’ forrige show ‘SuperNature’ mødte kritik fra LGBTQ+-organisationen GLAAD, der fandt komikerens udtalelser om transpersoner skadelige.

‘Armageddon’ får premiere på Netflix 25. december.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af