Den virkelige inspiration bag pædofili-dramaet ‘May December’ føler sig »stødt« over den nye film

Den virkelige inspiration bag pædofili-dramaet ‘May December’ føler sig »stødt« over den nye film
'May December'. (Foto: Scanbox)

Todd Haynes’ biografaktuelle drama ‘May December’ har fået fortrinlige anmeldelser. Soundvenues anmelder Luna Ehlers kaldte den eksempelvis »en fuldstændig fantastisk kompleks film om magt og overgreb«.

Mindst én person er dog ikke glad for ‘May December’ – nemlig en af virkelighedens mennesker, som Todd Haynes har ladet sig inspirere af til den nye film.

‘May December’ bygger således på historien om den amerikanske skolelærer Mary Kay Letourneau, der i sine 30’er blev kæreste med den 12-årig elev Vili Fualaau. Senere blev de gift på lovlig vis.

Mary Kay Letourneau døde i 2020, men nu 40-årige Vili Fualaau, som blev skilt fra Letourneau i 2019, har været vidne til den nye film, som fik premiere på Cannes-festivalen sidste år. Og han føler sig snydt, fordi folkene bag filmen ikke rakte ud til ham i forbindelse med skabelsen af filmen.

»Hvis de havde rakt ud til mig, kunne vi have arbejdet sammen om et mesterværk. I stedet valgte de at lave et ripoff af min originale fortælling«, siger Fualaau til Entertainment Weekly.

»Jeg er stødt over hele projektet og manglen på respekt givet til mig – som levede gennem en virkelig fortælling, og stadig lever den«.

Tidligere har manuskriptforfatter Samy Burch (som skrev filmens manus sammen med Alex Mechanik) forklaret, at de med ‘May December’ rigtignok lod sig inspirerere af Letourneau og Fualaaus historie, men også bevidst afveg fra virkeligheden.

»Det er bestemt kimen til det, det store billede, men det var vigtigt for mig, at dette ikke var Mary Kay Letourneau-historien«, udtaler Burch til The Hollywood Reporter.

»Det var ikke de samme detaljer – jeg vil bestemt ikke have nogen til at antage, at vi forsøger at sige, at alle disse samtaler skete bag lukkede døre, sådan er det ikke. Dette var bare et udgangspunkt og en måde, hvorpå noget som dette gav mening for mig følelsesmæssigt«.

‘May December’ kan ses i biograferne nu.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af