‘Euphoria’-skuespiller blev afvist til HBO-rolle, fordi hans hud var for mørk

‘Euphoria’-skuespiller blev afvist til HBO-rolle, fordi hans hud var for mørk
Colman Domingo i 'Euphoria'. (Foto: HBO)

Colman Domingo har i en relativt høj alder langsomt opnået stjernestatus i Hollywood.

Efter en stor, fast rolle i ‘Fear the Walking Dead’ lagde mange for alvor mærke til ham, da han spillede Rues livskloge AA-sponsor Ali i ‘Euphoria’.

Og for tiden nyder han karrierens største succes med hovedrollen i Netflix-filmen ‘Rustin’ og en birolle i Hollywood-dramaet ‘Farven Lilla’, som begge er med i årets Oscar-samtale.

Men vejen dertil har ikke været nem, og i et interview med New York Times tænker den 54-årige skuespiller tilbage på dengang, han var lige ved at lægge drømmen om en karriere inden for film/tv på hylden.

I 2014 havde han over en uge været til casting på otte forskellige roller. Han aflagde blandt andet audition på en rolle som cheftjener på en afroamerikansk natklub i HBO’s 20’er-serie ‘Boardwalk Empire’.

Her fik han at vide af sin agent, at casterne elskede ham i rollen, men at han blev afvist på grund af historisk præcision. Researcherne på serien havde nemlig sagt, at cheftjenerne på den slags steder typisk var sorte med lysere hud end Domingo.

»Det var der, jeg blev fuldkommen skør«, fortæller han i interviewet og siger, at han meddelte sin agent, at han ikke kunne klare det mere, og at det ville slå ham ihjel. Til sin mand bekendte han, at han overvejede at droppe skuespillet helt.

Året efter blev han dog castet til ‘The Walking Dead’-spinoffen, og siden har Domingo haft fast arbejde. Nu også som Oscar-kandidat for sin rolle i den Obama-producerede ‘Rustin’.

I dag har skuespilleren besluttet, at han ikke aflægger auditions mere. Nu må producenterne komme med et tilbud til ham, hvis de vil have ham med.

»Jeg har besluttet, at jeg har en lang række værker. Du kan se på dem, du kan spørge instruktører om mig, og du kan give mig tilbuddet eller ej«.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af