Hollywoods to store gyserkonger James Wan og Jason Blum fusionerer: »De ypperste hjem for horror er nu under ét tag«

Hollywoods to store gyserkonger James Wan og Jason Blum fusionerer: »De ypperste hjem for horror er nu under ét tag«
'M3GAN'. (Foto: UIP)

Produktionsselskaberne bag en række af Hollywoods mest populære horrorfilm og -franchises har netop slået sig sammen, skriver Indiewire.

Her er tale om Jason Blums storspiller Blumhouse, som står bag blandt andet ‘Get Out’, ‘Insidious’, ‘Paranormal Activity’, ‘The Black Phone’ og ‘The Purge’, og James Wans nyere selskab Atomic Monster, der har den populære ‘The Conjuring’-franchise, ‘Malignant’ og den biografaktulle superheltefilm ‘Aquaman and the Lost Kingdom’ i bagkataloget.

»Vores aftale er … færdig«, skriver Jason Blum i et opslag på X sammen med en intens video, der bruger klip fra en række populære gyserfilm fra begge selskabers kataloger. »De ypperste hjem for horror er nu under et tag«.

Ifølge Indiewire har Blumhouse og Atomic Monsters gyserfilm tilsammen indtjent mere end 8,5 milliarder dollar (svarende til mere end 57 millarder kroner) i billetindtægter mellem 2004 og 2022.

Egentlig var planen at fusionere de to selskaber allerede i sommeren 2023, men det mål blev altså først nået nu. Blumhouse og Atomic Monster har dog allerede produceret to film sammen, nemlig dukkegyserfænomenet ‘M3gan’ samt ‘Night Swim’, der får dansk biografpremiere 7. marts.

Aftalen gør James Wan, der startede sin filmkarriere som instruktør på ‘Saw’, til medejer af Blumhouse sammen med Jason Blum (som fortsat ejer majoriteten af selskabet) og Comcast.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af