Jodie Foster var førstevalg til ikonisk Star Wars-rolle – men afslog

Jodie Foster var førstevalg til ikonisk Star Wars-rolle – men afslog
Jodie Foster 2024. (Foto: Robin L Marshall/FilmMagic)

Den første ’Star Wars’-film katapulterede Luke Skywalker, Han Solo og Prinsesse Leia ind i popkulturen som den dynamiske trio, der kæmpede for frihed i en galakse, langt, langt borte.

Som bekendt var det Carrie Fisher, der indtog rollen som den ikoniske prinsesse, men faktisk var hun ikke førstevalg til rollen, da Jodie Foster blev tilbudt den først.

Det bekræftede den ’True Detective’-aktuelle stjerne overfor Jimmy Fallon som gæst på ’The Tonight Show’. Producenterne gik efter en yngre Leia, og valget var altså faldet på den dengang 13-årige Jodie Foster. Desværre måtte hun afslå rollen, da hun var kontraktligt forpligtet til Disney.

»Jeg var i gang med en Disney-film, og jeg ville ikke trække mig fra Disney-filmen, fordi jeg allerede var under kontrakt«, fortalte Foster.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Skuespilleren var ingen nybegynder foran et kamera og havde, trods sin spæde alder, allerede været med i en håndfuld film – herunder Martin Scorseses ’Taxi Driver’. Hun medvirkede i ’Freaky Friday’ året inden ’Star Wars: A New Hope’ fik premiere i 1977, som formodes at være det unavngivne Disney-projekt, Foster hentyder til.

Selvom det ikke blev hende, der tørnede ud som prinsesse Leia i ’Star Wars’-franchisen, havde Foster kun rosende ord til overs for produktionen og sin afdøde skuespillerkollega Carrie Fisher.

»De gjorde et fantastisk arbejde«, lød det.

Fishers Leia blev en kultfigur og et symbol på stærke kvindelige karakterer i sci-fi-genren. Alligevel er det ironisk, at det var Fosters forpligtelser til Disney, der nu ejer ’Star Wars’-franchisen, der endte med at være hendes benspænd.

Foster er lige nu aktuel i sæson fire af ’True Detective: Night Country’ på HBO Max.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af