Tre weekend-anbefalinger: Endelig kommer udsøgt seriecringe med Emma Stone til Danmark

Vi guider dig gennem det uoverskuelige streaming- og biograffarvand ved at pege på tre film/serier af høj kvalitet, der dominerer samtalen lige nu og her – eller burde dominere den.
Tre weekend-anbefalinger: Endelig kommer udsøgt seriecringe med Emma Stone til Danmark
Nathan Fielder og Emma Stone i 'The Curse'. (Foto: Showtime)

Streaming: Boligprogrammet fra helvede

Det bliver næppe en afslappende serieoplevelse, men uden tvivl en mindeværdig én, når cringe-mester Nathan Fielder (’The Rehearsal) slår pjalterne sammen med stress-mester Benny Safdie (’Uncut Gems’) med ’The Curse’. Efter enorm hype fra USA er serien endelig landet i Danmark.

Fielder og Emma Stone spiller hovedrollerne Whitney og Asher. Den lidt for dynamiske duo bag husrenoveringsprogrammet ’Flipanthropy’, der udover at istandsætte boliger på bæredygtig vis også vil hjælpe (læs: gentrificere) de diverse lokalmiljøer. Forfærdelige hvide frelsertyper.

Værterne danner også par i virkeligheden og er klar til at bygge babyrede i deres et nye økohus, men efter en akavet hændelse mellem Asher, et fremmed barn og en 100-dollarseddel på en parkeringsplads begynder tingene at slå sprækker.

’The Curse’ kan ses på SkyShowtime.

‘May December’. (Foto: Scanbox)

Biograf: Den 36-årige kvinde med den 13-årige kæreste

»Jeg vil jo gerne have, du fortæller vores historie rigtigt«, lyder det fra 60-årige Gracie i den kritikerroste ‘May December’, da hun byder Hollywood-stjernen Elizabeth ind i sit hjem.

Anledningen er, at den yngre skuespiller skal portrættere hende i en film om hendes ægteskab. Et ægteskab ned en mand, hun fandt sammen med, da han var 13 år,og den dengang 36-årige kvindes kollega i en dyrehandel. Historien er løst baseret på en virkelig historie om en amerikansk skolelærer, der forførte en elev fra sin 7. klasse.

Forholdet mellem grooming og ægte kærlighed bliver udforsket med skarp kritik og fascinerende præstationer fra Julianne Moore, Natalie Portman og ‘Riverdale’-udbryderen Charles Melton i Todd Haynes film.

»Med ’May December’ har Todd Haynes skabt en fuldstændig fantastisk kompleks film om magt og overgreb. Du skal se den – særligt hvis du overvejer at lave true crime eller hedder Mike Fonseca«, skrev Soundvenues Luna Ehlers i sin femstjernede anmeldelse.

‘May December’ kan ses i biografen.

‘Society of the Snow’. (Foto: Netflix)

Streaming: Legendariske kannibaler

Hvis du har set 90’er-filmen ‘Alive’ med Ethan Hawke, kender du måske allerede historien i Netflix-filmen ’Society of the Snow’, der er baseret på et af virkelighedens mest kendte flystyrt.

Men historien er så ubehageligt spændende, at den bliver ved med at fascinere. Den har haft en finger med i spillet i alskens popkulturelle skildringer af flystyrt fra ‘Lost’ til ‘Yellowjackets’.

Den handler om det rugbyhold fra Urugay, der styrtede ned i Andes-bjergene i 1972, hvorefter flere af dem overlevede ved at spise de døde.

I den nye fortolkning af historien lader der til at være en særlig autencitet på spil. Instruktøren J.A. Bayona (’Børnehjemmet’, ’The Impossible’) står bag og bruger sin sans for både det gysende og realistiske på gribende.

‘Society of the Snow’ (‘Snefællesskabet’ på dansk) kan ses på Netflix.

Set det hele? Tjek tidligere weekend-anbefalinger.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af