De her Hollywood-stjerner er Instagrams vildeste boomere, rangeret

Fra Francis Ford Coppolas stolte nepo-daddy til Julia Roberts fødselsdagsfokus kårer vi her de Hollywood-stjerner, der er Instagrams største og bedste boomere.
De her Hollywood-stjerner er Instagrams vildeste boomere, rangeret
Julia Roberts i 'Ticket to Paradise'. (Foto: PR)

Stjerner er i virkeligheden ligesom os. Det er en klichéfrase, mange sukkende gentager i håb om, at det er rigtigt. 

Efterhånden er selv de mest interessante stjerneprofiler på Instagram og TikTok blevet kalkulerede platforme i filmbranchens marketingkampagner, hvor selv forsøget på at være autentisk ofte føles som et led i en iskold image-kalkule. 

Men i et hav af overfladiske influencere er der én gruppe, der holder det ægte.

I de mere modne lag af Hollywood er profiler fra såvel ældgamle New Hollywood-auteurs som nogle af verdens største filmstjerner online på en måde, der kan gøre dig høj på vild boomer-energi. 

Nogle af dem gør et forbilledligt stykke arbejde, mens andre mere kanaliserer den forvirring, der ligger bag, at et ældre familiemedlem poster en privatbesked direkte på Facebook-væggen. 

Det er vigtigt at understrege, at boomer i den her sammenhæng ikke kun refererer til en efterhånden lifligt latterliggjort generation, så meget som det er et mindset, en modus operandi, en stil – som også dyrkes af navne fra den mindre stille del af før-boomergenerationen, ‘Den stille generation’.

Og mens de unge stjerner mestrer en særlig form for selviscenesættelse og ironisk distance online, ville Instagram være et fattigere sted, hvis ikke der også var nogle kendisprofiler (og lad os være ærlige, nogle af deres personlige assistenter, børnebørn osv.), der gav sig i kast med ‘det der some’ med oprejst pande, mærkelige captions og masser af tilfældige emojis. 

Mens danske filmkoryfæer som Ghita Nørby går kold i sin iPad, kårer vi her Hollywoods 12 bedste boomer-profiler på Instagram. 

12. Martin Scorsese: iPad-filmbro

Ingen liste uden Hollywoods 80-årige filmbro, der sidste år gik all in på nuttede TikToks med datteren Francesca.

Her har han imponeret med at vide, hvad »slay« betyder. Derudover indtog han også filmnørdemediet Letterboxd. Men ganske alderssvarende – nemlig på sin iPad. 

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

11. Julia Roberts vil bare gerne sige tillykke 

Der er mere end 12,3 millioner, som følger Julia Roberts på Instagram. Det vælger hun at ære ved stort set udelukkende at poste, når hun skal ønske nogen tillykke med fødselsdagen. Hendes bio lover ikke mere, end den kan holde med sit ene ord: »human«. 

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

10. Queen Glenn Close

Hvis det er længe siden, din mor eller far har givet dig en update på, hvordan det går i deres have, kan du udfylde ventetiden med et klip, hvor Glenn Close iagttager fodspor fra en mus på sin sneklædte græsplane. Derudover er hendes selfie-game intet mindre end henrivende. 

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Balancen er fortrinlig. Den ene dag møder hun Rihanna, den næste stryger hun foran fjernsynet i sin stue. Man kan kun istemme sig ordene, hun skrev i sit post med Riri: »Meeting this queen made my year«. 

9. Kevin Bacons safe space for farhumor 

Du har ikke levet, før du har hørt Kevin Bacon spille ‘My Sharona’ for en alpaca i sin lade. Eller Harry Styles for en af sine geder.  

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Kevin Bacon deler begejstret ud af sin daddy-glory på Instagram, hvor han udover sit ekstremt fuldkornslækre landliv med Kyra Sedgwick plejer det tilbagevendende videoformat Monday Blues.

Her gennemgår den 65-årige skuespiller sin pladesamling fra a-z (album han betragter som »klassikere«, meget originalt!) og taler om, hvorfor folk som Bruce Springsteen og The Rolling Stones er alletiders.  

8. Catherine Zeta-Jones’ »selfie stick silliness«

Du er i Indien for at fejre nytår og høj på livet. Hvordan deler du dette fantastiske øjeblik med resten af verden?

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Hvis du hedder Catherine Zeta-Jones, laver du et svimlende håndholdt skud af dig selv og din mand (som er Michael Douglas, men kunne have været hvilken som helst turist) iført en blazer med animerede palmer på og caps lock-råber »HAPPY NEW YEAR FROM INDIA«.

Det kunne være blevet en simpel selfie, men det blev en af mange vidunderligt akavede videoer fra Michael og Catherines tur til Indien, hvor Douglas modtog en Satyajit Rays Lifetime Achievement Award. Men der altså også blevet plads til masser af »selfie stick silliness« med familien. 

7. … og Michael Douglas’ koloenorme østers!

Michael Douglas fortjener også sin egen plads på listen. 79-årig nepo-baby, politisk engageret, dobbelt Oscar-vinder. Og online: Mesterslubrer af en enorm østers.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Er det boomer-agtigt? Egentlig ikke. Det er nærmere lidt hypnotiserende. Men boomer-agtig er en anden video til gengæld, hvor han forsøger at levere et prisværdigt budskab, men ser ud til at filme på en fedtet iPhone 4s med Wordfeud installeret.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

6. Kyle MacLachlan, skør fyr 65 år

Det, der foregår på Kyle McLachlans some-profiler lige nu, er ‘så skør fyr 65 år’, at det bedst kan beskrives med et stammende Uffe Elbæk’sk »hv-hv-hvor er det crazy det her, mand!«.

Sagen er nemlig den, at MacLachlan på sine ældre dage har startet en truecrime-podcast (beskrevet som en »rural ‘Scarface’«-fortælling), som han gerne vil have, du hører – koste hvad det vil.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Således prøver skuespilleren med frygtløshed som Duolingo-maskotten på TikTok at tale Gen Z’ernes sprog, hvilket blandt andet indebærer at efterligne den 27-årige popstjerne Lordes poses og sniffe majsstivelse. Man forstår viraliteten.

Om coolness-faktoren er mere Agent Cooper eller Trey MacDougal er op til diskussion, men det er McLachlans mest sprælske rolle i årevis.

5. ‘Saltburn’-skuespiller og personlig træner 

Den swazi-engelske skuespiller Richard E. Grant er igen kommet på manges radar efter sin storkomiske præstation i ‘Saltburn’, hvor han blandt andet er henrykt over at få lov til at tage sin rustning på til fest. 

På Instagram folder han sig lige så spektakulært og uundskyldende ud, selvom han åbenbart er nødssaget til at have en scam-advarsel i sin biografi: »No one that represents me or my family will ever reach out to you via social media«.

Det store tilløbsstykke er, at Grant deler flittigt ud af sine mange løbeture med energi som en personlig træner på kokain og inspirerende captions som »pounding away the pudding«.  

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Prikken over i’et er dog det fuldbårent kaotiske udtryk, han dyrker i sine utallige billedcollager. For hvorfor photodumpe, når man bare kan vise alle sine BAFTA-selfies med Paul Mescal (og endda snige en parfumereklame ind) i en uskøn firkant? Eller fire måltidsbilleder på én gang? 

4. Jeff Goldblums emoji-game 

Hvordan deler man sin begejstring efter en god familieferie? Hvis man hedder Jeff Goldblum, gør man sådan her:  

Bedehænder, troldmand, sommerfugl, regnbue, jordklode, stjerneskud, stjerner, isvaffel, surfer, bølgeskvulp raket, mælkevejen, udløbet timeglas, løbende timeglas, festansigt, bordbombe, klaver, fyrværkeri, ottendedelsnoder, fjerdedelsnode, sammenføjet ottendelsnode, stjernekaster, champagneglas, pinata, lilla hjerte, fredstegn. 

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Hvis der ikke er flere emojis tilbage, er det, fordi Jeff Goldblum har brugt dem allesammen.

Til gengæld er ’Jurassic Park’-ikonet også en rigtigt sød Swiftie. »Fever dream high in the quiet of the night, you know that I caught it…!«, skriver han med ord. Stjerneøjne, woop-hænder, læbestiftkys, sommerfugl,  rød blomst, regnbue, lyserød blomst, stjerner, jordbær, isvaffel, billetstumo, solopgang, diamant, krystalkugle, nøgle, sløjfe, tryllestav, hvidt hjerte«. #ErasTour, Jeff! 

3. Steve Martins pocherede æg

Steve Martin indtog Instagram banjospillende iført et pingvinkostume 3. november 2022, hvorefter han dedikerede de fem følgende posts til billeder af sin favoritmorgenmad: pocherede æg på toastbrød. Meget Instagram 2012 – selv med ironisk distance. 

Den ‘Only Murders in the Building’-aktuelle komiker er en ufiltreret drøm at følge. Her får klassiske promoveringsopslag for Hule-hittet selskab af rangeringer af hans yndlingstal (med begrundelser) sammen med billeder af skæg broccoliformet julepynt og … endnu flere banjovideoer.

Et sandt højdepunkt for profilen var dog dagen, hvor en smuk regnbue over New York City blev foreviget i ikke ét, men tre opslag, hvoraf ét var inklusive tommeltot på linsen. 

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

2. Jerry Seinfelds Porsche-mani 

At Jerry Seinfeld er besat af biler, er ingen hemmelighed. Han har dyrket køresygen i 11 sæsoner af Netflix-formatet ‘Comedians in Cars Getting Coffee’ og har en bilsamling på omkring 150 sjældne modeller til en samlet værdi anslået til over 100 millioner dollars.

Og selvom Seinfeld mindre overraskende ikke selv er specielt aktiv på Instagram, bruger han dog platformen til at følge endnu flere biler, end han selv ejer. Ikke mindst over 70 profiler udelukkende dedikeret til Porscher. Hvis det ikke er boomer-agtigt, hvad er så?

Hvis du var bekymret for, om komikeren har andre Instagram-interesser, kan jeg betrygge dig med, at han også følger en god bunke The Beatles-sider. Og Jack Harlow.

Hvis du gerne vil have Seinfeld til at følge dig, er det formentlig ikke sværere end at oprette en middelmådig Porsche-konto (desværre er det bizarre handle ‘daily9eleven’ – som udover datoen for terrorangrebet også er en af Seinfelds yndlings-Porsche-modeller – optaget).

1. Francis Ford Coppola: Stolt nepo-daddy

Han har instrueret ikoniske film som ‘Apocalypse Now’ og ‘The Godfather’, men han har altså også instrueret verdens måske grimmeste Instagram-reel.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Det har været et yderst interessant oldie but goodie-casestudie at se, hvordan Francis Ford Coppola har båret sig ad, siden han 25. maj sidste år indtog platformen for at sprede ordet om sin kommende storfilm ‘Megapolis’. Det skete med disse hjertevarme og sande ord: 

»En af livets største overraskelser er, når du indser, at du er ældre. Men der er et blidt behag i, at alle elsker historier og eventyr fra længe siden, fortalt af deres bedstefar«.

Bedstefar-tilgangen har Coppola i den grad æret på godt og ondt på sin profil siden. Sidste efterår legede han med på TikToks Roman Empire-trend med sit eget gravalvorlige svar på, hvor ofte han tænker på romerriget.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Men den største boomer-energi er reserveret til hyldestopslagene til alle instruktørens nepo-babies.

Datteren Sofia Coppola (»It’s impossible to imagine what a proud Daddy I am«), nevøen Nicolas Cage (»My nephew Nicolas always pulls a wonderful performance out of his hat, even as a little kid he could imitate a computer«) og Jason Schwartzman (»my beloved nephew Jason has had an incredible year of cinematic achievements«). 

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af