Kate Winslet kalder ‘Titanic’-berømmelse »forfærdelig«

Kate Winslet kalder ‘Titanic’-berømmelse »forfærdelig«
Leonardo DiCaprio og Kate Winslet i James Camerons 'Titanic'. (Foto: PR)

Kate Winslet valgte bevidst at tage mindre roller, da hun ikke brød sig om berømmelsen, hun oplevede i kølvandet på ‘Titanic’.

I et interview med Porter fortæller den britiske stjerne, at hun fandt det »forfærdeligt« at have så mange øjne på sig i en alder af 22 år.

»Journalisterne sagde altid, ‘Efter ‘Titanic kunne du have gjort alt, men alligevel valgte du at gøre de her små ting’, og jeg var sådan, ‘Ja, det kan du sværge dit fucking liv på, at jeg gjorde! For gæt engang – at være berømt var forfærdeligt«.

Kate Winslet har tidligere delt, hvordan hun blev udskammet for sin vægt i forbindelse med publikums besættelse af ‘Titanic’s berømte tømmerflåde-scene. Hun fortæller nu, at datidens medier gjorde hendes liv ubehageligt, selvom hun var taknemmelig for sin karriere.

»Jeg følte, jeg skulle se ud på en bestemt måde eller være noget bestemt, og fordi medieindblandingen var så betydelig på det tidspunkt, var mit liv ret ubehageligt«, fortæller den 48-årige skuespiller i dag.

Efter ‘Titanic’ medvirkede Kate Winslet i en række forskellige mindre opsigtsvækkende film, mens hun også havde stemmeroller. Hun spillede blandt andet med i Jane Campions ‘Holy Smoke’, det historiske drama ‘Quills’, og animationsfilmen ‘The Christmas Carol’, hvortil hun også indspillede filmens sang ‘What If’ og en tilhørende musikvideo. I 2001 blev hun Oscar-nomineret for sin birolle i den biografiske film ‘Iris’ om forfatteren Iris Murdoch. Hun fandt dog for alvor tilbage til Hollywood med ‘Eternal Sunshine of the Spotless Mind’ fra 2004.

Winslet fortsætter med at variere sine roller. Hun har i de seneste par år kunne ses i såvel ‘Avatar: The Way of Water’ som det personlige mor-datter-drama ‘I Am Ruth’, hvor hun spiller over for sin egen datter Mia Threaplethon. I næste måned kan Winslet ses i HBO-serien ‘The Regime’, hvor hun spiller en autokratisk leder af et europæisk regime, der er ved at gå i opløsning.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af