Al Pacino forklarer forvirrende Oscar-annoncering

Al Pacino forklarer forvirrende Oscar-annoncering
Al Pacino på scenen ved søndagens Oscar-uddeling (Foto: Kevin Winter/Getty Images)

Årets Oscar-uddeling kulminerede i en vis forvirring, da Al Pacino trådte op på scenen som den allersidste presenter for at overrække prisen for bedste film. Annonceringen af årets vinder kom nemlig på en lidt uventet vis, da den 83-årige skuespiller noget befippet og antiklimatisk sagde ’Oppenheimer’ uden at nævne de øvrige nominerede.

»Ti fantastiske film var nominerede, men kun én tager prisen for bedste film. Jeg bliver nødt til at tjekke konvolutten for det«, sagde Pacino og fortsatte »her kommer det, og mine øjne ser ’Oppenheimer’«.

I efterspillet af forvirringen har skuespilleren dog været ude og bekræfte, at beslutningen om at undlade de øvrige nominerede var et aktivt valg fra showets producere.

»Det var ikke min intention at undlade dem, men snarere en beslutning fra producerne om ikke at nævne dem igen, siden de blev fremhævet individuelt i løbet af ceremonien«, forklarer Pacino i en pressemeddelelse via The Hollywood Reporter.

»Jeg forstår, at det er en stor milepæl at blive nomineret, og ikke at få den fulde anerkendelse er fornærmende«, fortsætter Pacino.

Administrerende direktør for Oscar-akademiet Bill Kramer har efterfølgende rost Pacinos levering og understreget, at alt gik efter bogen.

’Oppenheimer’ blev aftenens helt store vinder med syv priser fra 13 nomineringer.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af