Kirsten Dunst »havde PTSD i to uger« efter voldsomme ‘Civil War’-optagelser

Kirsten Dunst »havde PTSD i to uger« efter voldsomme ‘Civil War’-optagelser
'Civil War'. (Foto: A24)

Premieren på Alex Garlands dystopiske actionfilm ’Civil War’ er lige rundt om hjørnet, og ud fra traileren er filmen ikke gået ned på ildkraft. Det mærkede filmens hovedrolleindehaver Kirsten Dunst også på egen krop.

I et interview til mediet Marie Claire, fortæller skuespilleren, hvordan eksplosionerne og skudsalverne påvirkede hende under optagelserne.

»Jeg kan huske at høre dem øve en eksplosion. Vi var i hår- og makeuptraileren langt væk fra set, og hele traileren rystede«, genkalder Dunst.

De mange skududvekslinger og eksplosioner »rystede mig i min grundvold«, fortæller Dunst og uddyber, at hun efter optagelserne »havde PTSD i to uger«. Hvor alvorligt man skal tage Dunst brug af den psykiske lidelse er dog svært at sige.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

’Civil War’ foregår i et dystopisk USA hærget af borgerkrig og følger en gruppe journalister, der i en kamp mod tiden forsøger at nå til Washington D.C., før oprørsgrupper overtager Det Hvide Hus.

Filmen lander midt i en stormfuld periode i amerikansk politik, med et valgår hvor Donald Trump igen står til at blive den førende kandidat for republikanerne. Da han i 2020 tabte valget til Joe Biden, blev det mødt med store protester, der kulminerede med stormløbet på den amerikanske kongres. En begivenhed som elementer fra filmen læner sig op ad.

’Civil War’ har dansk biografpremiere 18. april.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af