’Jagtsæson 2’: Er du til fisseflåter og sjov med selvmordslinjer, skal du skynde dig i biffen

’Jagtsæson 2’: Er du til fisseflåter og sjov med selvmordslinjer, skal du skynde dig i biffen
'Jagtsæson 2'. (Foto: Andreas Bastiansen/ Nordisk Film)

Jeg kan faktisk ikke helt huske, hvordan den endte, men det var vist noget med en kanin i en gave og en klovn i en bil.

Men jeg er muligvis ikke den rette at spørge.

For allerede efter et par sekunders rulletekst havde jeg (lykkeligt) glemt store dele af handlingen i og egne frustrationer over ’Jagtsæson’ fra 2019: den kvindelig pendant til fallosfilmene ’Klassefesten’.

Med den skulle vi grine os gennem midtlivskvinders kriser og behårede numsehuller og af den umage trio bestående af liderbuksen Marlene (Lærke Winther), den øretæveindbydende Bella (Stephania Potalivo) og det fraskilte trainwreck Eva (Mille Dinesen).

Og nu er trioen så tilbage i den næsten lige så lidt mindeværdige (…) ’Jagtsæson 2 – i medgang og mod gang’.

‘Jagtsæson 2’. (Foto: Andreas Bastiansen/ Nordisk Film)

Bella skal giftes med Steen (Evas Aviatorbrille-bærende og douchebaggy eksmand), og grundet en ubelejlig blindtarmsbetændelse skal Eva pludselig og lidt modvilligt arrangere hendes polterabend. Til undren for både page-mama-Marlene og the bride to be har Eva hevet selskabet og slabberasset ud til en dødssyg og u-polter-agtig shelterplads.

Men, men, men en sheltertur er jo aldrig bare en sheltertur. Snobrød og sankeri er faktisk et led i en snedig og egoistisk plan om at smiske sig ind på sin forhåbentligt kommende chef: Bellas hørklædte og panseksuelle øko-freak-ven Jakob Martin, der går med dyb V-udskæring og siger kakao på en underlig måde.

For Eva har mistet sit arbejde, og hun er derfor gået på jagt efter et nyt. Med det vil hun betale sin søns lejrskoleregning, beholde sin klovnekæreste Jan – ham i bilen – og undgå bølge-pommes fritter og jobaktivering i Lalandia.

‘Jagtsæson 2’. (Foto: Andreas Bastiansen/ Nordisk Film)

Derudover jager filmen hende mod den lettere problematiske indsigt, at hun og alle andre selverklærede stærke og egenrådige kvinder, der lider af uheld og dårlig økonomi, bare skal lade mændene redde dagen og fissen – eller i al fald hjælpe med at fjerne en genstridig flåt derfra.

Ja, forlæggets anale fase er åbenbart ovre, for i 2’eren er det – pudsigt nok – ikke længere røvsprækken, der får kameratid, men derimod Evas billebefængte skridt. Og sikke da det damper, brænder, lugter og tilfører den forventelige lumre underbæltestedshumor. Dog ikke alene. For filmen er et orgie af onani-afsløringer, toiletforstyrrelser, daggammel sæd i ansigter og pikke, der enten er mekaniske, animerede, kan rodeorides eller tale.

Som publikum er det svært at holde lattermusklen i gang og koncentrationen ved lige – særligt fordi den har en lovlig lang midte og leverer en kedelig og uforløsende slutning. Filmen altså.

Bevares, der er da semimorsomme elementer, hvilket vi primært kan takke den ganske charmerende hovedrolleindehaver for. Men nu har Mille Dinesen jo også øvet sig på rundtossede og uheldige kvindefigurer siden sit folkelige gennembrud som den tuntail-drikkende og tv-kok-knaldende Nynne.

‘Jagtsæson 2’. (Foto: Andreas Bastiansen/ Nordisk Film)

Lige med undtagelse af en næsten ok-sjov, melankolsk kusine med hårspænder og job hos selvmordslinjen er de andre kvindelige karakterer ikke sådan rigtigt underholdende – og deres respektive kriser udfoldes slet ikke. De får i stedet lov til at være en variation af endimensionelle damekarikaturer, der giver anledning til at tro, at de fleste problemer kan grædes, knaldes eller drikkes væk (no argument there), og at alt, en kvinde i virkeligheden vil have, er en partybus (øhh, yes argument there).

Med halvslatne forsøg prædikes der ellers vigtighed i søsterskab, sammenhold og ærlighed, men modsat vulvabegejstrede flåter sætter det sig ikke rigtigt fast – hverken hos dem eller hos os.

I 2019 skulle man ikke lede længe efter ’Bridemaides’-inspirationen, og med en ’ny’ fortælling om en mørkhåret kosmopolit i en brudekjole og en polterabend fra (skov)helvede kastes den nu direkte i hovedet på os. De to filmiske efterabere når dog ingenlunde den amerikanske grinebasker til strømpebånd eller ankelsok.

Denne ’Jagtsæson’ skal nok ligesom den første blive en (ironisk?) succes hos et bredt publikum.

Sådan som det også gælder for mekaniske rodeopikke og Lalandia. 


Kort sagt:
Er du til fisseflåter og sjov med selvmordslinjer, skal du skynde dig i biffen.

’Jagtsæson 2’. Spillefilm. Instruktion: Peter Molde-Amelung. Manuskript. Claudia Boderke og Lars Mering. Medvirkende: Mille Dinesen, Stephania Potalivo, Lærke Winther, Lars Ranthe, Martin Greis-Rosenthal. Spilletid: 90 minutter. Biografpremiere: I biografen 21.marts.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af