Jonathan Glazers Oscar-tale fordømmes i åbent brev fra Hollywood-branchefolk

Jonathan Glazers Oscar-tale fordømmes i åbent brev fra Hollywood-branchefolk
Jonathan Glazer med sin Oscar-statuette (Foto: Rodin Eckenroth/Getty Images)

Jonathan Glazer leverede en af dette års mest polariserende Oscar-taler, da hans Holocaust-drama ’The Zone of Interest’ vandt prisen for bedste internationale film. Nu møder instruktøren samlet fordømmelse fra sine kollegaer i Hollywood.

På Oscar-aftenen indtog Glazer scenen på Dolby Theatre i Hollywood med et forberedt talepapir og rystende hænder for at holde den takketale, som Akademiet allokerer 45 sekunder til. Her brugte instruktøren, der selv er jødisk, sin tid på at drage paralleller mellem den verserende krig mellem Israel og Hamas, og de grusomheder der skildres i hans film.

»Alle vores valg blev truffet for at reflektere over og konfrontere os med nutiden, ikke for at sige ’se hvad vi gjorde dengang’, men snarere ’se hvad vi gør nu’«, sagde Glazer blandt andet i sin tale.

Talen har efterfølgende medført stærke reaktioner – fra positive tilkendegivelser fra støtter af en våbenhvile til mere kritiske røster fra det jødiske fællesskab. Men kontroversen omkring talen er kun vokset, og det har nu fået jødiske branchefolk i Hollywood til at fordømme Glazers udtalelser i et åbent brev. Ifølge The Hollywood Reporter er brevet underskrevet af over 450 personer.

»Vi modsætter os, at vores jødedom bliver kapret med det formål at sætte moralske lighedstegn mellem et naziregime, der forsøgte at udrydde en race, og en israelsk nation der forsøger at undgå sin egen udryddelse«, fremgår det i brevet.

Brevet er blandt andet blevet underskrevet af prominente Hollywood-personligheder som Jennifer Jason Leigh og Eli Roth.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af