Robert Downey Jr. i Oscar-vindertale: »Jeg vil gerne takke min forfærdelige barndom«

Robert Downey Jr. i Oscar-vindertale: »Jeg vil gerne takke min forfærdelige barndom«
Robert Downey Jr. med sin Oscar-statuette (Foto: Al Seib/A.M.P.A.S. / Getty Images)

Der blev joket med Robert Downey Jr’s stormfulde karriere i rampelyset, da skuespilleren som forventet tog prisen for bedste mandlige birolle for sin rolle i ’Oppenheimer’.

Vært Jimmy Kimmel kom med en stikpille allerede ved showets start med en hentydning til Downey Jr’s tidligere problemer med misbrug.

Selv greb Downey Jr. bolden da han modtog prisen foran Sterling K. Brown, Mark Ruffalo, Robert De Niro og Ryan Gosling.

»Jeg vil gerne takke min forfærdelige barndom – og akademiet. I den rækkefølge«, jokede Downey Jr. og fortsatte »Jeg vil gerne takke min dyrlæge – jeg mener min kone, Susan«. Skuespilleren understregede, at det var konens kærlighed, der fik ham på ret køl og er årsagen til, at han i dag kan modtage en Oscar.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Generelt var det en Downey Jr. i hopla. Han kastede peace-tegn fra scenen, da han modtog prisen, og vi blev underholdt med mimik og fagter, da salens kameraer løbende under showet filmede den 58-årige skuespiller.

Nomineringen for ’Oppenheimer’ var Downey Jr’s tredje efter filmene ’Chaplin’ og ’Tropic Thunder’, men altså hans første sejr.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af