Thomas Vinterberg skal lave serie over elsket Astrid Lindgren-bog

Thomas Vinterberg skal lave serie over elsket Astrid Lindgren-bog
Thomas Vinterberg med sin Oscar-statuette (Foto: Chris Pizzello-Pool/Getty Images)

Thomas Vinterberg skal lave en international serie baseret på Astrid Lindgrens udødelige klassiker ‘Brødrene Løvehjerte’.

Det skriver Deadline.

Den danske instruktør kommer i år med karrierens første serie i form af TV 2-satsningen ‘Familier som vores’, der tager udgangspunkt i klimakrisen, men nu kigger han altså på endnu et serieprojekt, og det er ikke et hvilket som helst i en skandinavisk kontekst.

Astrid Lindgrens historie om brødrene Tvebak og Jonathan, der kommer til Nangijala, hvor de kæmper mod den onde Tengil, er noget af det mest hjerteskærende smukke børnelitteratur, der findes.

Det er produktionsselskabet bag ‘The Morning Show’, Media Res, der står bag, og serien bliver på engelsk. Det vides heller ikke endnu, hvor den kommer ud.

Selv siger Thomas Vinterberg om projektet i en officiel udtalelse ifølge Deadline.

»’Brødrene løvehjerte’ er muligvis den vigtigste kulturelle arv fra mine forældres generation. Den står som en milepæl fra min barndom og skinner levende fra min hukommelse. Projektet er et stort ansvar og, på samme tid, en bemærkelsesværdig drøm, der bliver til virkelighed, at skabe en serie baseret på dette dybe og bevægende eventyr – og på den måde hjælpe med at føre den videre til mine børns generation«.

Det er klart, at det sætter serien i et endnu stærkere lys, at den danske instruktør selv oplevede et stort tab, da han mistede sin 19-årige datter i 2019.

Hans TV 2-serie ‘Familier som vores’ får premiere senere på året.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af