’Baby Reindeer’-skuespiller blev stærkt påvirket af at spille stalker-rolle

’Baby Reindeer’-skuespiller blev stærkt påvirket af at spille stalker-rolle
'Baby Reindeer'. (Foto: Netflix)

Richard Gadds ‘Baby Reindeer’ har været en af de serier, der har været mest på folks læber de seneste uger.

Netflix-fortællingen, der er baseret på Gadds egne oplevelser med stalking, er blevet rost til skyerne af kritikere og har dannet grundlag for gravearbejde fra seere, der har været nysgerrige på forbindelsen til virkeligheden – hvilket har fået Gadd til at mane til besindighed.

Serien er blevet hyldet for sin behandling af traumer og sit nuancerede portræt af stalkeren, hvilket særligt var vigtigt for gennembrudsstjernen Jessica Gunning, der spiller netop stalkeren Martha. I et interview med Los Angeles Times forklarer Gunning, at det var vigtigt for hende at sikre, at hendes Martha-karakter ikke blev karikeret og endimensionel.

»Hvis den her rolle kommer i de forkerte hænder, og den bliver spillet af en skuespiller, der opfatter hende som skræmmende, eller som spiller en skør version af en stalker, ville det fuldstændig ødelægge den nuancerede, forsigtige og delikate fortælling«, forklarer Gunning.

Gunning fortæller, at hendes ønske om at portrættere Martha på en nuanceret måde til tider gjorde det svært at distancere sig fra rollen.

»Nogen sagde forleden: ’Din krop ved ikke, hvad der er ægte, og hvad der ikke er’. Alle de dage, hvor vi filmede Martha ved busstoppestedet, og Donny tog hende tilbage til hendes hus, var virkelig følelsesladede dage, og man kunne ikke undgå at føle sig påvirket af dem«, forklarer Gunning og fortsætter:

»Heldigvis var vi der for hinanden, og vi havde mulighed for at tjekke op på hinanden efter«.

’Baby Reindeer’ kan ses på Netflix.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af