Brian Cox sviner Joaquin Phoenix i ‘Napoleon’ – »en i sandhed rædselsfuld præstation«

Brian Cox sviner Joaquin Phoenix i ‘Napoleon’ – »en i sandhed rædselsfuld præstation«
'Napoleon'. (Foto: SF Studios)

Brian Cox har som sin berømte ‘Succession’-karakter Logan Roy ikke ry for at lægge fingrene imellem, når han udtaler sig.

Han har tidligere kaldt kollegaen Jeremy Strongs method aciting i serien for »fucking irriterende«, og nu har han givet sin offentlige anmeldelse af Joaquin Phoenix præstation som ‘Napoleon’. Det skete under en live-samtale ved den britiske historiefestival HistFest, som The Standard har dækket.

»Rædselsfuld. Det er rædselsfuldt. En i sandhed rædselsfuld præstation fra Joaquin Phoenix. Det er virkelig rystende«, fortalte han i en længere tirade.

»Jeg ved ikke, hvad han tænkte på. Jeg synes, det er helt hans skyld, og jeg synes ikke, Ridley Scott hjælper ham. Jeg ville have spillet den meget bedre end Joaquin Phoenix, siger jeg dig. Du kan kalde det godt drama. Nej – det er løgne«, fortsatte han. Efterfølgende fik han også givet en sviner til ‘Napoleon’-hovedrolleindehaverens navns, hvis udtale Cox påpegede passer godt til, at hans præstation var »whacky«.

Ridley Scott har ellers fortalt, at han genskrev hele ‘Napoleon’ om for at bygge den op om Phoenix’ præstation.

Cox udtrykte under samtalen tilsyneladende en generel modvilje overfor Hollywoods overdramatiserende greb om historiske begivenheder, hvorfor han blandt andet beskrev ‘Braveheart’ som »en masse nonsens«. Her havde han dog intet problem med Mel Gibsons præstation som blev kaldt »vidunderlig«.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af