Brian Cox kalder ‘Succession’-kollega Jeremy Strongs skuespilmetode »fucking irriterende«

Brian Cox kalder ‘Succession’-kollega Jeremy Strongs skuespilmetode »fucking irriterende«
Første billede fra 'Succession' sæson 4. (Foto: HBO Max)

Meget har været skrevet om Jeremy Strongs intense method acting-stil i forbindelse med hans rolle som Kendall Roy i HBO-mesterværket ‘Succession’.

En stor, meget omdiskuteret New Yorker-artikel beskrev, hvordan Strong blev i rollen under optagelserne, og Brian Cox, der spiller patriarken Logan i serien, udtrykte bekymring for, at metoden sled unødigt på kollegaen. Den klassisk trænede skotske skuespiller kaldte method acting en »amerikansk sygdom«, og han har siden uddybet, at skuespillere ikke i længden kan holde til at gribe rollerne an på den måde.

I et interview med Town and Country blev Cox igen spurgt til Strong – og selvom han var forbeholden med at gå for meget i dybden, kom hans holdning alligevel igen ud gennem sidebenet.

»Han er en rigtigt god skuespiller. Og resten af ensemblet er alle okay med dette (Strongs metode, red.). Men at kende en karakter, og hvad karakteren gør, er kun en del af værktøjskassen«, siger han.

Han bliver derefter spurgt, om det er irriterende at være omkring én, der bliver i sin karakter.

»Åh, det er fucking irriterende. Lad mig ikke åbne den op«, siger han.

Efter en hård scene i ‘Succession’ sæson 3, hvor Kendall for første gang afslører over for sine søskende Shiv og Roman, at han ved et uheld dræbte en mand efter Shivs bryllup, blev Strong således også i karakteren, efter der var sagt ‘cut’.

»Han er stadig den fyr, fordi han føler, at hvis han gik et andet sted hen, ville han miste det. Men det vil han ikke! Strong er talentfuld. Han har en fucking gave. Når du har den gave, så hyld den gave. Gå tilbage til din trailer og tag et sug marijuana, du ved?«.

I et nyt interview med GQ kommer Jeremy Strong med sit syn på Cox’ tidligere udtalelser om sin kontroversielle metode.

»Alle har ret til at have deres følelser. Jeg synes også, at Brian Cox, for eksempel, har fortjent retten til at sige, lige præcis hvad fuck han vil. Der var ingen grund til at adressere det eller lave damage control«, siger han.

»Jeg føler en stor kærlighed for mine søskende og far på serien. Og det er som en familie i den forstand – og jeg er sikker på, de ville sige det samme – at du ikke altid kan lide de mennesker, du elsker. Jeg respekterer dem altid«.

Ser man bort fra det overfladiske drama i kulissen, er diskussionen mellem de to kolleger – der tydeligvis har stor respekt for hinanden – ganske interessant, da den udtrykker to vidt forskellige tilgange til skuespilkunsten: den britiske vs. den amerikanske, metoden vs. den klassiske træning.

Det er en diskussion, som har kørt i Hollywood i årtier, men som altså nu har fået en glimrende konkret eksponent i en af tidens bedste serier.

‘Succession’ vender tilbage med den længe ventede sæson 4 27. marts på HBO Max.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af