Brian Cox er hudløst ærlig i ny biografi: Sagde nej til ‘Game of Thrones’ og ‘Pirates of the Caribbean’ og kalder Johnny Depp »overvurderet«

Brian Cox er hudløst ærlig i ny biografi: Sagde nej til ‘Game of Thrones’ og ‘Pirates of the Caribbean’ og kalder Johnny Depp »overvurderet«

I en alder af 75 har den skotske skuespiller Brian Cox fået en sen revival med sin rolle som Logan Roy i HBO’s fænomenale hitserie ‘Succession’.

Den produktive skuespiller, der ifølge iMDB har over 200 roller på cv’et, har for nyligt udgivet sin selvbiografi ‘Putting the Rabbit in the Hat’, der er overraskende ærlig i forhold til, hvad man er vant til i underholdningsindustrien.

I et uddrag publiceret hos GQ skriver Cox blandt andet, at han takkede nej til at medvirke i ‘Game of Thrones’ i rollen som Robert Baratheon, der i stedet gik til Mark Addy. Årsagen? For lav løn.

»Da det blev tilbudt i første omgang, var pengene ikke gode, for at sige det mildt. Samtidig vidste jeg, at jeg ville blive slået ihjel tidligt i serien, så jeg kunne ikke få fordelen af at være med i en langstrakt serie, hvor ens løn stiger for hver sæson«, skriver Cox, der på ingen måde lader til at ærgre sig over fravalget.

Men det er ikke ensbetydende med, at løn er altafgørende for veteranskuespilleren. Han sagde nemlig også nej til rollen som Guvernøren i Gore Verbinskis storsælgende ‘Pirates of the Carribean’-trilogi, der i stedet gik til Jonathan Pryce.

»Det ville have været godt betalt, men af alle roller i filmen var det den mest utaknemmelige. Og hvis jeg havde sagt ja, havde jeg været nødt til at være med i film efter film, så jeg havde været nødt til at afslå andre gode ting, jeg har lavet«.

Måske det også har spillet en rolle, at Cox ikke har noget ros til overs for ‘Pirates’-seriens hovedrolleindehaver Johnny Depp. Ifølge The Big Issue beskriver Cox i bogen sin yngre kollega som »utroligt overvurderet« og kritiserer hans spillestil:

»Lad os se sandheden i øjnene: Når man i ‘Edward saksehånd’ (en af Depps tidlige gennembrudsfilm, red.) har saksehænder og bleg, arret-makeup i ansigtet, behøver man ikke gøre noget. Og det gjorde han heller ikke. I hans efterfølgende præstationer har han gjort endnu mindre«, skriver Cox.

Udover ‘Succession’ har Cox en masse stjernespækkede filmprojekter på vej, hvor han spiller over for folk som John Cena, Jodie Turner-Smith, Kate Beckinsale og Ron Pearlman.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af