Joaquin Phoenix og 150 andre filmfolk bakker op om Oscar-vinders polariserende tale

Joaquin Phoenix og 150 andre filmfolk bakker op om Oscar-vinders polariserende tale
Joaquin Pheonix. (Foto: Tristan Fewings/Getty Images)

Hollywood er splittet over en omstridt Oscar-takketale.

I sidste måned skrev omkring 450 Hollywood-branchefolk med jødisk ophav under på et åbent brev, der fordømte instruktør Jonathan Glazors takketale ved Oscar-showet, hvor hans holocaust-drama ‘The Zone of Interest’ vandt prisen for Bedste internationale film.

Underskriverne var stærkt utilfredse med, at Glazor, som selv er jødisk, i sin tale drog paralleller mellem Anden Verdenskrigs holocaust og den verserende krig mellem Israel og Hamas.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Nu går 151 filmbranchefolk, ligeledes med jødisk ophav, imidlertid kontra, skriver The Wrap. Joaquin Phoenix, Nan Goldin, Todd Haynes, Boots Riley, Joel Coen, Emma Seligman og Elliot Gould er blandt underskriverne, som bakker op om Jonathan Glazers udtalelse i et åbent brev.

»Vi er jødiske kunstnere, filmskabere, forfattere og kreative professionelle, der støtter Jonathan Glazers udtalelse fra Oscars 2024. Vi var foruroligede over at se nogle af vores kolleger i branchen miskarakterisere og fordømme hans bemærkninger«, står der i brevet.

»Deres angreb på Glazer er en farlig distraktion fra Israels eskalerende militærkampagne, som allerede har dræbt over 32.000 palæstinensere i Gaza og bragt hundredtusinder på randen af sult. Vi sørger over alle dem, der er blevet dræbt i Palæstina og Israel gennem for mange årtier, inklusive de 1.200 israelere, der blev dræbt i Hamas-angrebene den 7. oktober og de 253 gidsler, der blev taget«.

Underskriverne afslutter brevet med at kræve permanent våbenhvile i Gaza, befrielse af gidsler og levering af nødhjælp til beboerne i Gaza.

Læs hele brevet hos The Wrap.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af