Kommer der en ‘Shogun’ sæson 2?

Kommer der en ‘Shogun’ sæson 2?
Cosmo Jarvis i 'Shōgun' (Foto: FX)

‘Shogun’ er en af de mest dristige seriesatsninger i streaminglandskabet de seneste år.

En svinedyr kæmpeproduktion, der overvejende udspiller sig på japansk uden store kendte vestlige skuespillere i hovedrollerne.

Men satsningen har tilsyneladende betalt sig for FX og Disney+, for ‘Shogun’ har opnået stor popularitet. Og nu hvor serien er slut, afstedkommer det naturligvis spørgsmålet: Kommer der mere?

Sæsonen udtømmer forlægget i form James Clavells roman, så i så fald skal der tænkes nyt. Men det skulle ikke være første gang, Hollywood fantaserede videre på et forlæg i kølvandet på en succes, og tyder man serieskabernes udtalelser, kan det meget vel være det, der kommer til at ske.

»Ingen ved, hvad der kommer til at ske nu«, har skuespilleren Hiroyuki Sanada, der også er producer på serien, udtalt til The Hollywood Reporter.

»Men vi har historien, ægte historiske modeller, og selvfølgelig ved vi, hvad der skete. Så ja, det afhænger helt af publikums reaktion«.

I et nyt interview med The Hollywood Reporter udtaler serieskaber Justin Marks:

»Jeg tror, at hvis vi havde en historie, hvis vi kunne finde en historie, ville vi være åbne over for det (en sæson 2, red.) (…). Og det handler også om, vil folk have mere?«.

Til det spørgsmål svarer The Hollywood Reporter »ja!«, hvortil Marks reflekterer over, hvor svært det vil blive at leve op til James Clavills forlæg, hvis man skal opfinde en ny vej for serien.

Med andre ord er intet besluttet endnu – men når skaberne ikke virker afvisende, og serien er blevet en stor succes, vil mit bedste bud være, at vi ikke har set det sidste til ‘Shogun’.

‘Shogun’ kan ses på Disney+.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af