Inspirationen bag ‘Baby Reindeer’-karakter vil sagsøge Netflix og seriens skaber

Inspirationen bag ‘Baby Reindeer’-karakter vil sagsøge Netflix og seriens skaber
'Baby Reindeer'. (Foto: Netflix)

Det vakte opsigt, da en kvinde, der påstod at være den virkelige inspirationskilde til karakteren Martha fra Richard Gadds hitserie ’Baby Reindeer’, stillede op til et interview med tv-journalisten Piers Morgan.

I interviewet skyder kvinden ved navn Fiona Harvey med skarpt efter Gadd, som hun siger »har ekstreme psykiske problemer« og kalder »den ultimative kvindehader«. Samtidig truede Harvey også med at lægge sag an mod Gadd og Netflix over serien, som hun kaldte »meget, meget injurierende og karriereskadende« for hende.

Nu tyder det på, at 58-årige Harvey, der også er advokat som Martha i serien, gør alvor af sine trusler. The Wrap skriver, at Harvey i øjeblikket arbejder sammen med et juridisk hold for at føre sag mod Netflix, Gadd og produktionsselskabet Clerkenwell Films.

»Jeg er ikke i tvivl om, at Martha-karakteren i ’Baby Reindeer’ skal forestille at være en afbildning af mig«, siger Harvey i en pressemeddelelse og fortsætter:

»Jeg er ikke en dømt stalker. Jeg er aldrig blevet anklaget endsige dømt for nogen forbrydelser. Og selvfølgelig har jeg aldrig været i fængsel. Det er sådan, Gadd og Netflix portrætterer mig i en tv-serie for deres økonomiske vindings skyld«.

Harveys baggrund for søgsmålet er, at seriens succes og medieomtale kombineret med den hurtige identificering af hende som den ægte Martha, har forårsaget utallige skader på hendes helbred, omdømme og jobmuligheder. Samtidig skriver Harvey, at hun aldrig er blevet kontaktet af Netflix eller blevet bedt om tilladelse til at præsentere hende på den måde, som serien gør.

Richard Gadd har forholdt sig tavs, siden Harvey kom frem i mediernes søgelys. Serieskaberen har hverken be- eller afkræftet, om Harvey skulle være den virkelige stalker, men har tidligere manet til besindighed, da internettet begyndte at identificere og chikanere folk, de mistænkte for at være inspirationer til karaktererne.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af