Dansk dokumentar bliver til fiktionsserie med Julianne Moore

Dansk dokumentar bliver til fiktionsserie med Julianne Moore
Julianne Moore i 'Kvinden i vinduet'. (Foto: Netflix)

Selvom den danskproducerede dokumentarperle ‘The Lost Leonardo’ fra 2021 er virkelig underholdende, havde de færreste nok regnet med, at den skulle blive til en fiktionsserie med Hollywood-stjernen Julianne Moore i hovedrollen. Men det er netop tilfældet, skriver Deadline.

Ifølge branchemediet er produktionsselskaber i færd med at sælge serien til potentielle investorer. Instruktørduoen John Requa og Glenn Ficarra, som blandt andet har ‘Crazy Stupid Love’, ‘I Love You Phillip Morris’ og ‘WeCrashed’ på cv’et, er allerede tilknyttet projektet. Julianne Moore agerer desuden også producer på serien.

Dokumentaren ‘The Lost Leonardo’ er en international co-produktion, instrueret af danske Andreas Koefoed og med mange andre danskere på holdet.

Filmen følger den internationale virak i kunsthandler- og museumsbranchen omkring maleriet ‘Salvator Mundi’ – et beskadiget værk med en Jesus-skikkelse, som bliver fundet i New Orleans i 2005, og som af nogle eksperter anses som et ægte Leonardo Da Vinci-maleri.

Værket har ikke set offentlighedens lys, siden det blev solgt på en auktion i 2017 for mere end tre milliarder kroner. Det synes ifølge dokumentaren sandsynligt, at ‘Salvator Mundi’ i dag ejes af den saudiarabiske kronprins Mohammed bin Salman.

I den kommende serie skal Julianne Moore spille Dianne Modestini, en virkelig kunstkonservator, der også medvirker i ‘The Lost Leonardo’. Hun så som en af de første potentialet i, at ‘Salvator Mundi’ kunne være kreeret af Da Vinci, hvorfor hun gav sig i kast med at restaurere det.

Resten af rollelisten er endnu ikke besat.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af