Den virkelige kvinde bag ‘Baby Reindeer’-stalker sagsøger Netflix – kræver millionerstatning

Den virkelige kvinde bag ‘Baby Reindeer’-stalker sagsøger Netflix – kræver millionerstatning
Richard Gadd i 'Baby Reindeer' (Foto: Netflix)

Det har som bekendt ikke gået stille for sig, siden fans af Richard Gadds storhittende autofiktionsserie på Netflix, ‘Baby Reindeer’, fandt frem til virkelighedens inspirationskilde bag stalkerkarakteren Martha.

Fiona Harvey hedder kvinden, som siden selv er stået frem for offentligheden – blandt andet i et medieombrust interview med tv-journalisten Piers Morgan, hvor Harvey beskyldte Gadd for at være »den ultimative kvindehader«.

I samme interview truede hun med at lægge sag an mod Gadd og Netflix over serien, som hun kaldte »meget, meget injurierende og karriereskadende« for hende.

Nu har hun gjort alvor af truslen med et sagsanlæg mod streaminggiganten, skriver Deadline.

Torsdag sagsøgte Harvey således Netflix for blandt andet æreskrænkelse og uagtsomhed med et erstatningskrav på 170 millioner dollar, svarende til cirka 1,2 milliarder kroner. Hun holder overraskende nok Richard Gadd ude af ligningen.

I søgsmålet anklager Harvey Netflix for »for ærekrænkelse, forsætlig påføring af følelsesmæssig lidelse, uagtsomhed, grov uagtsomhed og krænkelser af Harveys personlige rettigheder, opstået af de brutale løgne, som tiltalte fortalte om hende i tv-serien ‘Baby Reindeer’«.

»De løgne, som tiltalte fortalte om Harvey til over 50 millioner mennesker verden over, omfatter, at Harvey er en to gange dømt stalker, som blev idømt fem års fængsel, og at Harvey forgreb sig seksuelt på Gadd«, lyder det mere konkret i sagsanlægget.

»Som et resultat af tiltaltes løgne, mislighed og fuldstændig hensynsløs forseelse blev Harveys liv ødelagt. Netflix og Gadd ødelagde simpelthen hendes omdømme, hendes karakter og hendes liv«.

En talsperson for Netflix udtaler ifølge Deadline følgende om Fiona Harveys søgsmål: »Vi har til hensigt at forsvare denne sag kraftigt og stå ved Richard Gadds ret til at fortælle sin historie«.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af