Johnny Depp snuppede ‘Edward Saksehånd’ for næsen af både Tom Hanks, Tom Cruise og Michael Jackson

Johnny Depp snuppede ‘Edward Saksehånd’ for næsen af både Tom Hanks, Tom Cruise og Michael Jackson
Johnny Depp i 'Edward Saksehånd'.

’Edward Saksehånd’ fra 1990 blev Johnny Depps store gennembrud. Samtidig blev det også starten på et samarbejde mellem ham og instruktør Tim Burton, der materialiserede sig i otte film mellem 1990 og 2012. Men faktisk var Johnny Depp et mulehår fra slet ikke at lande den karrieredefinerende rolle.

Ifølge Deadline forklarer Depp i en endnu ikke udgivet dokumentar om Tim Burton, at der var andre mere etablerede navne, der oprindeligt bejlede til rollen. Angiveligt skulle Tom Hanks og Michael Jackson have kontaktet Burton i håbet om at få lov til at spille den saksehåndede hovedrolle, og Tom Cruise var tilmed en af dem, der var allernærmest at lande rollen foran Depp.

Depp havde tidligere gjort sig som ung politimand i serieversionen af ’21 Jump Street’ i årene 1987-1990, men var blevet irriteret over at blive sat i bås som teen-idol. Derfor blev de efterfølgende roller meget definerende for hans karriere.

Rollen som Cry Baby i John Waters kultfilm af samme navn fra 1990 markerede det »første solide skridt i den retning, jeg gerne ville gå«, fortæller Depp i dokumentaren. Som bekendt landede Depp også rollen som Edward Saksehånd – selvom han angiveligt var lige ved at aflyse mødet med Burton, fordi han ikke troede, at han ville få rollen med den hårde konkurrence, der var.

Rollerne har ikke ligefrem stået i kø for 61-årige Depp de seneste par år efter den skandaleombruste retssag med ekskonen Amber Heard. Han var dog tilbage på dem røde løber i Cannes sidste år med den franske film ’Jeanne Du Barry’, ligesom han skal spille ingen ringere end djævlen selv i Monthy Python-legenden Terry Gilliams nye film ’The Carnival at the End of Days’.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af