Jonas Risvigs debutfilm har fået en heftig trailer – går ‘Kontra’ med fest, mean girls og Kind mod Kind

Jonas Risvigs debutfilm har fået en heftig trailer – går ‘Kontra’ med fest, mean girls og Kind mod Kind
'Kontra'. (Foto: Jesper Christensen)

Efter kortfilm, dokumentarprojekter og omkring 10 ungdomsserier i løbet af de seneste fire år spillefilmdebuterer Jonas Risvig med den ventede ‘Kontra’.

Den første trailer er netop landet, hvor der er lagt i ovnen til et ungdomsdrama med lige dele fest, konflikt og ømhed til tonerne af Kind mod Kind, der har komponeret filmens titelsang.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Vi følger Fanny, der flytter til Nordsjælland og starter i 3.g på et rigmandsgymnasie nord for København med et hardcore hierarki og en klike af mean girls, der styrer skolen med hård hånd og ikke er blege for at klippe gallakjoler efter et ondt regelsæt, kaste drinks efter folk og fortælle uønskede festgæster, at de lugter »lidt af luder«.

Men da Fanny allierer sig med gruppens udstødte Lilja, forsøger de sammen at finde deres egen vej ind i kernen af eksklusive privatfester og natklubber, hvilket dog ikke bliver uden modstand.

Hovedrollerne spilles af de nye navne Andrea Ølbye Hjejle og Anna Lehrmann, der begge er debutanter, mens man i castet omkring dem finder kendte ansigter fra ‘Salsa’ som Safina Coster-Waldau og Ingrid Bjerg Raft.

Som forberedelse til filmen har Jonas Risvig holdt workshops og samtaler med over 100 unge jagt på »i autenticitet og troværdighed i både locations, situationer, relationer, adfærd og følelser blandt de unge«, lyder det i en pressemeddelelse.

»Jeg anede ikke, hvad den her film skulle handle om, før jeg begyndte at caste dem, der er foran kameraet. Jeg vidste, at den skulle handle om det her miljø, og jeg vidste, at der var nogle temaer, jeg gerne ville have med, blandt andet omkring spiseforstyrrelser og mental trivsel. Men det er dem, der har bestemt, hvor den her film skulle starte, og hvor den skulle ende«, fortalte Jonas Risvig i et interview med Soundvenue sidste efterår.

‘Kontra’ får premiere 19. september.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af