‘House of the Dragon’ sæson 2 afsnit 7: Den afsluttende scene er en veritabel kuldegyser

Når der er ’rød’ i titlen, er der blod i sigte. Vi prioriterer podiumpladser til det seneste afsnit, ’The Red Sowing’, herunder ugens bedste scene og MVP.
‘House of the Dragon’ sæson 2 afsnit 7: Den afsluttende scene er en veritabel kuldegyser
'House of the Dragon' sæson 2 afsnit 7. (Foto: Max)

Ugens scene

Gives til to scener i denne uge. Den første er selvfølgelig selektionsprocessen i dragegraven. En lidt rodet affære set fra et HR-perspektiv, men eftersom bastarder ikke har tillidsrepræsentanter, kan man skalte og valte, stege og udpege efter aristokratisk samvittighed.

Vi kan hermed lykønske hr. Smed (der antageligvis har afrettet hestesko på sine solide nosser, eftersom en ambolt virker for blød til sammenligning) og hr. Drukmås (der vinder den uofficielle pris for dragehusets største lotto-moment) med deres SPLINTERNYE BIL, ellerjegmener, OLDGAMLE DRAGE.

Ugens scene nr. 2

Finder sted lige bagefter, hvor vi ser hr. Drukmås (der i virkeligheden hedder Ulf) promenere langs himmelbuen og derved ansporer Aemond til at hoppe på sit eget gigantiske saddeldyr, indtil kongen af overraskelsesangreb indser, at der er en uno-reversal-card-situation i sigte, hvorpå han drejer af.

‘House of the Dragon’ sæson 2 afsnit 7. (Foto: Max)

Det afsluttende skud af de tre kampberedte drager med en skulende Rhaenyra i front sætter et stærkt punktum. En veritabel kuldegyser.

Samtidig er det en fed scene, fordi tidsspringet ikke virker belejligt eller kluntet, men fungerer godt dramaturgisk. Hvis bare Daemon kunne hoppe mellem highlights med samme lethed.

Ugens klovnagtighed

Går til Lord-ham-med-skægget-hvis-navn-jeg-har-glemt. Øjeblik … okay, han hedder åbenbart Lord Jasper ’Iron Rod’ Wylde, hvilket allerede trækker fra.

Endnu flere minuspoint for følgende ræsonnement: »Jeg er i besiddelse af et rygte, hvis sanddruelighed jeg betvivler. Monstro ikke en privat samtale med rigets mest udspekulerede mand vil sætte mig på ret kurs?«

Jeg satser ti dragedadler på, at hviskemesteren afslører, at Jasper Jernstang kendte til Rhaenyras drage-demokratisering, selvom førstnævnte vejledte sidstnævnte til at holde tand for tunge.

Jasper Jernstang: »Du sagde jo, jeg ikke skulle sige det«.

Hviskemesteren: »Ja, jeg snød dig«.

Jasper Jernstang: *Overrasket Pikachu-ansigt*

Runner-up: Ham der valgte at gå først hen til dragen under udvælgelsesprocessen. Alle der har spillet minigolf ved, at man vælger den sidste placering i rækken, så man kan tage ved lære af de andres fejltagelser, som her var at blive brændt levende.

Ugens MVP

Burde gå til hr. Smed (der i virkeligheden hedder Hugh) for at tæmme kongerigets andenstørste drage med intet andet end trodsighed og nossesved, men ud fra et strategisk standpunkt, må vi prise Rhaenyras møssende confidant, Mysaria.

‘House of the Dragon’ sæson 2 afsnit 7. (Foto: Max)

Om end bastardhærens egalitære princip nok skal skabe splittelse omkring højbordet, må en innovationspris alligevel vente på Den Hvide Slange (hvorfor hedder hun egentlig det?); en marmorbuste der forestiller en drage med et flakkende stearinlys over hovedet.

Runner-up: Går til Addam of Hull for at holde hovedet kold(t) og sit faderlige ophav tys-tys af respekt for sin fars spegede situation. Han løber desuden også med prisen for hurtigste alliance i hundrede meter underkastelse.

Ugens bundlinje

Efter en tiltrængt triumf til hold sort, er dragefordelingen pludselig forskudt til Rhaenyras fordel. Samtidig ser det ud til, at Damons rekrutteringsproces endelig bærer frugt. Hvilket bringer os til første vandrepokal:

Ugens ‘oh-no-you-did-ent’

Går til fanfavoritten Ser Simon Strong for hans beklemte ansigtsudtryk, hver gang Ser Oscar Tully kaster sassy shade på en tiltagende indebrændt Daemon.

‘House of the Dragon’ sæson 2 afsnit 7. (Foto: Max)

En parlamentarisk proces der ender med, at en mand får skåret hovedet af. Hvis Simon Strong var konge, ville udsagnet »lad os lige sove på det« nok bære en større relevans for en politisk tradition, der virker unødigt centreret omkring blodhævn.

Ugens ‘mjaeh’

Bevares, dragescenerne var flotte osv., men de var ikke ligefrem pirrende. De fleste seere med hovedet skruet halvt på, kunne nok regne ud, at dragerytterposten gik til de to figurer, der er blevet fulgt af et kamerahold de seneste syv afsnit.

På den ene side er det svært at skære dramaturgien anderledes med henblik på etablering af forhistorie. På den anden side er resultatet ikke desto mindre en smule uopsigtsvækkende.

Ugens ’Mig IRL’

Går til Alicent Højtårn for at få nok af pis, tage på telttur i naturen og bade i en skovsø. Trangen til at smelte sammen med mos og grene forefandtes også inden TikTok.

‘House of the Dragon’ sæson 2 afsnit 7. (Foto: Max)
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af