Laura Dern var »ikke længere velkommen« på sin uddannelse, da hun tog imod sin ‘Blue Velvet’-rolle

Laura Dern var »ikke længere velkommen« på sin uddannelse, da hun tog imod sin ‘Blue Velvet’-rolle
Laura Dern. (Foto: Chris Pizzello-Pool/Getty Images)

I dag er Laura Dern en verdenskendt prisvindende skuespiller, men som teenager sigtede hun efter en universitetsuddannelse. Allerede to dage inde i hendes uddannelse måtte hun dog vælge mellem den filmiske og den akademiske verden.

Det afslører hun i seneste afsnit af Woody Harrelson og Ted Dansons podcast ‘Where Everybody Knows Your Name’. Her fortæller hun, hvordan hun måtte opgive sin uddannelse inden for psykologi og journalistik på universitetet UCLA i Los Angeles, da hun blev tilbudt en rolle i David Lynchs ‘Blue Velvet’.

»Jeg var 17 år gammel, og jeg glædede mig over at være kommet ind på UCLA« fortæller Dern. »Jeg var der i to dage. Og jeg havde været til audition og fået rollen i ‘Blue Velvet’. Jeg var ekstatisk. Jeg forgudede David Lynch – som folk jo gjorde oven på ‘Elephant Man’ og ‘Eraserhead’, som han havde lavet på det tidspunkt«.

»Jeg tog hen til lederen af mit studie, psykologi, og spurgte, om jeg kunne tage orlov. Det kunne jeg absolut ikke. Jeg tog journalistik som sidefag«.

»Jeg spurgte om jeg kunne tage afsted, hvis jeg sørgede for at skrive afleveringer, og at når jeg kom tilbage ville jeg tage dobbelt så mange kurser. ‘Absolut ikke, du kan ikke tage orlov uanset årsagen’, lød det dengang«.

»Så jeg tog til den daværende leder af filmstudiet og forklarede at jeg havde den her store mulighed. Han sagde ‘Jeg kan kigge på manuskriptet, hvis du vil give mig det, men du kommer ikke til at få orlov. Det sker ikke. Det er ikke en medicinsk nødsituation eller lignende’«.

»Jeg sagde, at jeg ville hyre en tutor og sende breve tilbage – vi havde jo ikke internettet på samme måde som vi har nu, så vi kunne jo ikke bare gøre det online«.

»Han ringede til mig dagen efter og sagde, ‘For det første: Hvis du gør det her, er du ikke længere velkommen på UCLA. Du bliver smidt ud. Men for det andet – efter at have læst det her manuskript – er det forrykt at du vil opgive din universitetsuddannelse for det her«.

»Selvfølgelig var det et meget chokerende manuskript. Men jeg vil lige tilføje, at hvis du i dag vil tage en kandidatgrad i film på UCLA, er der tre film, der er påkrævet at studere. Og I ved nok, hvad én af dem er«.

Laura Dern endte altså med at le både sidst og bedst – også selv om hun måtte opgive sin uddannelse.

Hele afsnittet kan ses herunder – snakken om ‘Blue Velvet’ og UCLA begynder knap 40 minutter inde.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af